12.11.2019
Yunak MYOda "Bahçede Bilim Projesi" kapsamında etkinlik yapıldı
Yayın Tarihi: 17.10.2019 08:24:00

Konya Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi ve Yunak MYO iş birliğiyle   “Bahçede Bilim Projesi” kapsamında astronomi ve uzay bilimleri hakkında söyleşi ve gözlem etkinliği düzenlendi.

Programa Yunak Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut, Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan, Başkan Yardımcıları Bekir Coşkun, Hacı Erşan, Yunak Meslek Yüksek Okulu Yaşatma Derneği Başkanı Fatih Yıldırımer, AK Parti Yunak Belediye Meclis Üyesi Muhammet Altuner, Yunak KOMEK Sorumlusu Ekrem Varol, akademik ve idari personelimiz, öğrenciler ve diğer davetliler katıldı.

Yüksekokul bahçesinde düzenlenen etkinlikte ilk olarak Konya Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi yetkilileri tarafından uzay ve astronomi hakkında genel bilgiler paylaşıldı. Söyleşi sonunda bilim merkezi yetkilileri öğrencilerin birbirinden ilginç sorularını yanıtladı. Etkinlik, bahçede kuruma ait 4 adet teleskopla yapılan gökyüzü gözlem etkinliği ile devam etti. Güneş, ay, yıldızlar ve diğer gökyüzü cisimlerinin teleskoplarla izlendiği etkinliğe öğrenciler ve davetliler yoğun ilgi gösterdi.

Yüksekokul Müdürü Dr.Öğr. Üyesi Kadir Öztaş, etkinlikte yaptığı konuşmada, amaçlarının öğrencilere bilim, bilim adamı kavramını tanıtmak, gök bilimi hakkında bilgiler vermek, bilimsel düşünme becerisi sağlamak, merak duygularını harekete geçirmek ve astronomi ve uzay bilimleri hakkında farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi. Programda, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğü, huzuru ve güvenliğiyle birlikte Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumaya yönelik başlattığı “Barış Pınarı” harekâtı için destek açıklamaları gelirken, Kaymakam Akbulut ve Başkan Demirhan tarafından kahraman ordumuz için dua edildi.

Program sonrası öğrencilere ikram bulunularak, kamp ateşi yakıldı. Tüm öğrenciler ve davetliler ateş başında oyun oynayarak, doyasıya eğlendiler.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09 iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr