20.09.2019

Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemleri Eğitimi semineri başladı
Yayın Tarihi: 09.09.2019 10:58:00

TS EN/ISO/IEC 27001:2017 Bilgi Güvenliği  Yönetim Sistemleri Eğitimi başladı.  Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemleri Temel Eğitim  kapsamında başlayan ve 5 gün sürecek olan seminer; Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemleri Temel Eğitimi ile başlayarak Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi İç Tetkik Eğitimi, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemleri Dokümantasyon eğitimiyle son bulacak.

.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığında düzenlenen programa; Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara, Bigisayar Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Doç.Dr. Hasan Erdinç Koçer, Eğitmen Ali Kemal Eyüboğlu, akademik ve idari personeller katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara, “Eğitimlere hızlı başlamak hızlı devam etmek ve hızlı sürdürmek lazım. Muhakkak hızlı sürdürür ve hızlı bitiririz diye düşünüyoruz. Arkadaşlar, bilgi güvenlik yönetim sistemi üniversitemiz açısından son derece önemli bir sistem. Bu sistem araştırma üniversitelerinin kendi bilgi güvenlik yönetim sistemlerini kurma zorunluluğundan kaynaklanan bir sistem olarak değil, kendi üniversitemizin almış olduğu  bir öngörü sonucu yaptığımız  bir sistem olarak algılıyoruz. Konya Selçuk Üniversitesi sadece kendi üniversitesine  bilgi sistemlerini aktaran  değil, diğer sistemlere  de bilgi servisi  yapan  bir kurum olması sebebiyle güvenliğimizi özellikle bilgilerimizin güvenliği iyi bir şekilde değerlendirdiğimiz bir sürecin hayırlı bir şekilde devam etmesini umut ediyoruz. Bu vesileyle arkadaşlarımızın bilgi yönetim sistemimizi Selçuk Üniversitesi bünyesinde faaliyete geçirdiğimiz Konya ve diğer üniversiteler açısından da örnek olduğumuz bir süreci inşallah sizlerle yaşama sevincine Rabbim bize lütfetsin diye duada bulunuyoruz “şeklinde konuştu.

Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemleri Eğitimi sonunda seminerdeki kişilere sertifika ve katılım belgesi verilecek.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09 iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr