20.09.2019

"Yenidoğan Canlandırma" programı yapıldı
Yayın Tarihi: 29.08.2019 16:50:00

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Hastanesi ev sahipliğinde gerçekleşen İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen, Neonatal Resüsitasyon (Yenidoğan Canlandırma) Programı (NRP)yapıldı.

Toplam 16 araştırma görevlisi ve 7 sağlık çalışanı eğitimi başarıyla tamamlayıp sertifika almaya hak kazandı.  Sağlık İl Müdürlüğü’nden Dr. Canan Doğan, Uzm. Dr. Beyza Özcan ve Leyla Pamuk,  SÜ Tıp Fakültesi’nden ise Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. İnci Kara, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Resul Yılmaz, Dr. Öğr.Üy. Murat Konak’ın eğitici olarak katıldığı programın sertifika töreni Beyhekim Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Yenidoğana optimal yaklaşım kapsamında neonatal resüsitasyon temel konulardan birini oluşturmaktadır. Ülkemizde yenidoğan ölümlerini önlemek amacı ile 1998 yılından bu yana Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) yürütülmektedir. Program kapsamında yurt çapında doğum salonunda çalışan ve yenidoğana yönelik girişimde bulunan tüm sağlık çalışanlarının standart bir canlandırma uygulayabilmesi için gerekli bilgi ve becerilerle donatılması amacıyla Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Uygulayıcı Eğitimleri gerçekleştirilmektedir. Eğitimler kapsamında kursiyerlere, anne ve çocuk sağlığında öncelikli konular olan; antenatal bakımın nicelik ve nitelik olarak düzeltilmesi, her doğum için sağlıklı ve güvenli koşulların sağlanması, doğum sırasında ve erken yeni doğan döneminde her yeni doğana optimal yaklaşımın yapılması (temel resüsitasyon, ısı kontrolü, erken anne sütü), yüksek riskli gebe ve yeni doğanın tanınması, uygun bakım ve sevk ilkeleri hakkında detaylı bilgi verilmektedir.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09 iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr