23.08.2019

Selçuk'ta 15 Temmuz Sergisi açıldı
Yayın Tarihi: 12.07.2019 17:16:00

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü öğrencilerinin hazırladığı “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Sergisi” açıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesinde düzenlenen sergiye; Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Okka, Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Prof. Dr. Özdemir Koçak, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Tugay, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Dalkıran, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Serginin küratörlüğünü yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yard. Prof. Dr. Ahmet Dalkıran yaptığı konuşmasında “Sergi öğrencilerimizin eserleri, illüstrasyon tasarımlarına ait, asıl amacımız 15 Temmuz 2016’da yaşananlar ve onun geride bıraktığı etkileriyle ilgili öğrencilerimizin bakış açılarını ortaya çıkarmaktı. Sergimizdeki tasarımlar öğrencilerimizdeki milli bilinci görmek ve bunu daha da bilinçlerini artırmak adına yaptırılmış işlerdir. Grafik bölümü öğrencilerimiz, bunu geçen yıl hazırladır ve grafik bölümü hocalarımız destek oldukları projeydi. Daha sonra bunu yaygınlaştırmak, farklı yerlerde sergiletmek için gerekli alışmaları yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa şahin ise “Bu sergiler yaşanmış kötü bir anının, hatıranın unutturulmaması için planlanan sergiler, gerçekten 15 Temmuz ve bu gecede gerçekleştirilen kalkışma bu milletin bu devletin yaşadığı en büyük ihanetlerden birisidir, sinsice planlanmıştır, devletin varlığına milletin bütünlüğüne kastedilmek üzere yapılmış bir kalkışmadır. Bu nedenle bu tür olayların unutturulmaması gerekiyor. Biz, üniversite içerisinde yaptığımız aktivitelerle o geceyi unutturmamaya çalışıyoruz, farkındalığı ve bilinci artırmaya çalışıyoruz. Bu vesileyle bu sergide emeği geçen, katkı sağlayan herkese minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Gerçekten çok önemli mesajlar yansıttılar, ciltler dolusu kitapla anlatılamayacak duygu ve düşünceleri grafikle, tasarımla anlattılar. Bu da sanatın gücünü gösteriyor. Türkiye’nin en güçlü Güzel Sanatlar Fakültelerinden birisinden de ancak bu başarıda sergi beklenirdi, bu vesileyle herkese teşekkür ediyorum. Allah bir daha bize o gece gibi ihanetler yaşatmasın” ifadelerini kullandı.

Sergi toplu fotoğrafların ardından sona erdi.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09 iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr