18.09.2019

TÜBİTAK bölge birincilerinden Rektör Şahine ziyaret
Yayın Tarihi: 09.07.2019 16:03:00

Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü TÜBİTAK bölge birincisi öğrencilerini Rektör Şahin, makamında kabul etti

Ziyarette öğrencilere, SÜ. Teknoloji Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Murat Köklü eşlik etti. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin yaptığı konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Gösterdiğiniz başarıdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Başarılarınız bizleri mutlu etmenin ötesinde verdiğimiz emeğin ve gösterdiğimiz çabaların boş olmadığını gösteriyor. Bu açıdan da mutlu oluyoruz. Projelerinizi, hayata geçirme noktasından sizlere, her türlü desteği vermeye hazırız” dedi

SÜ. Teknoloji Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Murat Köklü,  TÜBİTAK’ın 2242-Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik kategorisinde Burak YILMAZ, “Güneş Enerjisi ile Şarj Edilen Ses, Boyun ve Göz Hareketleri İle Kontrol Edilebilen Engelli Tekerlekli Sandalyesi” projesiyle ve TÜBİTAK’ın 2242-Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması Akıllı Şehirler ve Ulaşım kategorisinde Yasin Doğanşah “Acil Durum Sinyalizasyon Sistemi – ADUS” projesiyle birinci olan öğrencilerin TEKNOFEST’te Roket Takımında yarışacaklarını ifade etti.

TÜBİTAK’ın 2242 Akıllı Şehirler ve Ulaşım kategorisinde danışmanlıklarını S.Ü. Teknoloji Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şakir Taşdemir’in yaptığı Cihan Erol “Elektronik Ruhsat” projesiyle ikincilik ödülünü, Oğuzhan Yenen ve Furkan Öz “Mobil Tabanlı Araç Kaza Takip Sistemi” projesiyle üçüncülük ödülünü aldı.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09 iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr