16.07.2019

Diş Hekimliği Fakültesi'nde mezuniyet coşkusu
Yayın Tarihi: 28.06.2019 17:11:00

Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2018-2019 eğitim öğretim yılı 27. dönem mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleşen programa; Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nimet Ünlü, fakülte dekanları, dekan yardımcıları, öğretim üyeleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Fakülte öğrencilerinden müzik dinletisi yapıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nimet Ünlü, “Bugün burada ortak bir sevinci paylaşmak için toplandık. Kuruluşumuzun 32. yılında 27. dönem mezunlarını uğurlamak için buradayız.32. yıl önce eğitim-öğretim hayatına başlayan fakültemiz gerek öğrenci gerekse uzmanlık eğitiminde son dönem en çok tercih edilen fakülteler arasında yer almaktadır. Hem alanında yetişmiş uzman ve tecrübeli öğretim üyelerinin varlığı, hem de kapsamlı eğitim kalitesiyle, donanımlı diş hekimleri yetiştiren fakültemiz; sadece bulunduğu bölgeyi değil, tüm ülkeye sağlık hizmetleri konusunda alanında yetkin, etik kuralları bilen, bilimi takip eden, insanı seven diş hekimleri yetiştirmektedir. Bu konu da ülkemizin dört yanında Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliğinden mezun diş hekimlerinin tüm özellikleriyle aranan meslek icracılarıdır. Sevgili genç meslektaşlarım; unutmamalısınız ki diş hekimliğinde eğitim, hiçbir zaman bitmemektedir. Meslek yaşamınızın son gününe kadar, eğitiminiz devam edecektir. Sizleri kendini yenileyen, geliştiren hekimler olarak görmek, en büyük temennimizdir. Sizleri Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden uğurlarken, meslek hayatınızda başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Ülkemizdeki eğitim öğretim faaliyetlerinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak ilkokuldan üniversite lisans aşamasına kadar en üst düzeyde ve titizlikle yürütmekte olduğumuzu ifade etmemiz lazım ve bunu kabul etmemiz gerekiyor. Örneğin; tıp eğitiminde en başarılı eğitimi veriyoruz çünkü pratiği hasta başında yapıyoruz. Diş hekimliği eğitimininde yine dünyanın en başarılı eğitimini veriyoruz. Çünkü hastası başında eğitimini alıyor ve gerçekten sağlık alanında yetiştirdiğimiz gençlerimiz dünyanın her tarafında rağbet görmekte ve büyük taleple karşılaşıp çok yüksek ücretle işe başlamaktadır. Tabii üniversiteler ülkelerin gelişimi için en önemli kurumların başında gelir. Üniversitelerin 3 temel görevi var; bunların başında eğitim-öğretim gelmekte ve faaliyetleri sonucunda ülkede teknik elamanları yetiştirmektir. Üniversitelerin ikinci vazifesi bilgiyi üretmek ve var olan bilgiyi ilgili alanlara dağıtmak ve yaymaktır. Üçüncü temel vazife ise üretilen bu bilginin ürüne dönüştürülmesidir. Çok değerli diş hekimi arkadaşlarım; hepinizi tebrik ediyorum. Büyük bir özgüvenle mezun olduğunuzu biliyorum. Sahaya çok ciddi manada özgüvenle gireceğinizi biliyorum. Çünkü Selçuk Üniversitesi’nin uygulama alanındaki kalitesi üst düzeydedir” ifadelerini kullandı.

27. dönem fakülte birincisi Diş Hekimi Saddar Fattahi yaş kütüge ismini çaktı. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin tarafından hediye verildi.

Öğrencilere mezuniyet belgeleri dekan, dekan yardımcıları ve öğretim üyeleri tarafından verildi.

Hekimlik yemininin ardından program kep atma töreniyle sona erdi.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09 iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr