18.09.2019

Veteriner Fakültesi'nde Mezuniyet Heyecanı
Yayın Tarihi: 27.06.2019 17:24:00

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi 2018-2019 akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleşen mezuniyet törenine; Rektör Danışmanı Prof. Dr. Tahir BALEVİ, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cavit Arslan, Konya Veteriner Odası Başkanı Prof. Dr. Aşkın Yarar, Enstitü ve Yüksekokul Müdürleri, Oda Dernek Başkanları, öğretim üyeleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Program açılış konuşmasını yapan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cavit Arslan, “Bugün burada fakültemizin 37. Yılında 32. Mezuniyet törenininin gerçekleştimenin mutluluğunu birlikte yaşıyoruz.Sevgili Genç Veteriner Hekimler; yıllardır devam ettiğiniz eğitim hayatınızın zorlu bir sürecini daha başarıyla tamamladınız.Başarılarınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum.Zaman artık önünüze bakma zamanıdır.Bugün her birniz artık kendiniz ve ailelerinizin yanı sıra, ülkemize ve dünyaya karşı da sorumlu genç veteriner hekimlersiniz. İnanıyoruz ki size verilen en üst düzey bilgilerle, meslek hayatınızda kısa zamanla kariyer basamaklarını hızla tırmanacak ve önemli başarılara imza atacaksınız. Sizler başarıdan başarıya koşarken Selçuk Üniversitesinin daha da yüceltecek ve bizleri onurlandıracaksınız. Diğer taraftan bilim ve teknolojinin  baş döndürücü bir hızla geliştiği  günümüz dünyasında öğrendiklerinizle asla yetinmeyiniz,sürekli araştırınız,kendinizi  daha da geliştiriniz, sürekli sorgulayınız.Fakültemizle olan ilişkilerinizi artırarak devam ettiriniz.Son söz olarak sizleri;bugünlere kadar getiren ve her türlü fedakarlığı göğüsleyerek yetiştiren ailenizi,üniversitenizi ve ülkemizin beklentilerini unutmamanız ve kendinize olan saygınızdan asla ödün vermemenizdir” şeklinde konuştu.

Okul birincisi Özge Nur Yumuşak “Serüvenimiz bundan tam 5 yıl önce scapulayla başladı. İlk günden beri söylemekte bile zorlandığımız latince kelimeler, teorik ve ve pratik dersler,quizler,sözlü ve yazılı sınavlar,stresli günler hatta haftalar yılda en az bir kez ısırılmalar,nöbetler,yoğunluklar,yorgunluklar derken hepimiz bu serüvenin hekimlik sanatına dönüşümüne şahit olduk ve bizzat yaşadık.Bizler bugün buradaysak bu gururu yaşayabiliyorsak ailelerimiz,hocalarımız ve her daim yanımızda olan arkadaşlarımız sayesindedir.bu diploma en az bizim kadar onlarındır” dedi.

Mezun olan öğrencilere öğretim üyeleri tarafından diploma takdimi yapıldı

Okul birincisi Özge Nur Yumuşak’a hediye takdim edimiyle kütüğe ismini çaktı. Yemin töreninin ardından kep atma törenine geçildi.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09 iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr