18.09.2019

Hemşirelik Fakültesi'nde mezuniyet coşkusu
Yayın Tarihi: 27.06.2019 12:28:00

Selçuk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi 2018-2019 akademik yılı 1. dönem mezuniyet töreni gerçekleştirildi

Süleyman Demirel Kültür Merkezinde düzenlenen törene; Hemşirelik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet Güner, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Erdoğan, Hemşirelik Fakültesi Dekan Yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi Şükrü Anıl Toygar ve Dr. Öğretim Üyesi Büşra Altınel, Öğretim Üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Güner açılış konuşmasında şunları söyledi: “ Marka değeri ile öğrenci ve bütün paydaşlarının her türlü ihtiyacını ve beklentilerini karşılayan Türkiye’nin saygın ve yüksek standartta bir üniversitesi olan Selçuk Üniversitesi’nde Hemşirelik eğitiminin Konya Sağlık Yüksekokulu’nda 1996 yılında başladı. 2010 yılında Yüksek Okul Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne dönüştürülerek, mayıs 2018’de Hemşirelik Fakültesi kuruldu. Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünün Hemşirelik Fakültesine aktarıldı. Bugün güçlü bir akademik kadro ile mesleki ve sosyal yönden oldukça donanımlı iki yüz öğrencimizi mezun vereceğiz”

Hemşirelik mesleğinin dünyada ve Türkiye’de ortaya çıkışı ve evrensel öneminden bahseden Prof. Dr. Ahmet Güner, öğretim üyelerine genç mezunların yetiştirilmesindeki yoğun emek ve çabalarından dolayı teşekkürlerini, anne ve babalara çocuklarını çalışkan, azimli, dürüst, uyumlu ve yapıcı hasletlere sahip olarak yetiştirmeleri ve destekleri için Fakülte adına minnettarlıklarını bildirdi.

Dekan Güner, “Sevgili mezunlar, fakültede aldığınız birikimle Selçuk Üniversitesini Türkiye’nin ve Dünyanın her bölgesinde en güzel şekilde temsil edeceğinize inanıyorum. Sizlere, hayat boyu öğrenme ve Çanakkale ruhunun bilincinde meslek hayatlarınızı sürdürmeniz temennisiyle hayat boyu başarılar diliyorum” dedi

Mezun hemşirelerden Deleram  Ezami canlı performansı ile  misafirlere müzik dinletisi gerçekleştirildi.Dereceye giren öğrencilerin plaketleri Hemşirelik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet Güner, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Erdoğan ve Hemşirelik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Şükrü Anıl Toygar tarafından verildi.

Mezunlara diplomaları Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyeleri ve misafir Öğretim Üyeleri tarafından verildi.

Dönem birincisi mezuniyet kütüğüne adını çaktıktan sonra mezunlar adına konuşma yaptı.Tören, meslek yemini ve kep atma ile son buldu.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09 iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr