18.09.2019

SÜ Kadınhanı Faik İçil MYO'da mezuniyet sevinci
Yayın Tarihi: 21.06.2019 16:39:00

Selçuk Üniversitesi Kadınhanı Faik İçil Meslek Yüksekokulu 2018-2019 mezuniyet töreni gerçekleştirildi

Düzenlenen mezuniyet törenine; Kadınhanı Kaymakamı Osman Güven, Kadınhanı Belediye Başkan Yrd. Sefa Çakar, Kadınhanı Garnizon Komutanı ve İlçe Jandarma Komutanı Serkan Danış, Kadınhanı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Güneş, Kadınhanı İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Selçuk, Kadınhanı Faik İçil MYO Müdürü Prof. Dr. Uğur Uslu, müdür yardımcıları, öğretim üyeleri, çok sayıda öğrenci ve veliler katıldı.

Mezuniyetin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kadınhanı Faik İçil MYO Müdürü Prof. Dr. Uğur Uslu, “Bugün burada ortak bir sevinci paylaşmak için toplanmış bulunuyoruz. 2018–2019 mezunlarının diploma törenine hepiniz hoş geldiniz. Bu günün özel bir anlamı var çünkü üniversitemizin kuruluşunun 44. yılında ve yüksekokulumuzun kuruluşunun 26. yılında 24.dönem mezunlarını vermenin sevincini yaşıyoruz.  Değerli veliler sizlerin şuan ki duyguları çok farklı. Dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz, emek verdiğiniz, özenle ve zorluklarla zaman zaman kaygı duyarak yetiştirdiğiniz gözbebekleriniz evlatlarınızı yaşam mücadelesinin içine, başarılı olacaklarını umut ederek uğurlamanın vakti geldi. İçinizde onların istikballeriyle ilgili bir korku duymayın, bugüne kadar yaptıklarıyla bizim hep takdirimizi kazandılar. Hedefleri için zamanı ve olanakları çok iyi planladılar. Onlarla gurur duyabilirsiniz ve biliyoruz ki bundan sonrada onların yaptıklarını bizlerle birlikte onurla izleyeceksiniz. Evlatlarınızı yaşamlarının bir döneminde bizlere emanet ettiniz, çok titiz çalışan idari ve teknik kadronun desteğiyle değerli akademik kadromuz olağanüstü bir çaba ile onları şekillendirdi eğitti, bilgilerle donatarak yarınlara hazırladı” diye konuştu

Müdür Prof. Dr. Uslu, “Akademik kadromuz, ortaya özgüvenleri çok yüksek, insan ilişkilerinde başarılı, mesleki bilgileri sağlam, öğrenmeye ve araştırmaya yatkın, sorumluluğu üstlenen, sürdüren ve bunun mutluluğunu yaşayan gençler yetiştirdi. Çok kıymetli hocalarım, kurumumuza ayak bastıklarından beri inci gibi işlediğiniz sevgili öğrencilerinizi iş yaşamlarında, sosyal yaşamlarında çeşitli başarılara imza atacak bireyler olarak yetiştirerek bugüne getirdiniz. 24. dönemde yaklaşık 200 mezunumuzu uğurluyoruz. Hepinize katkılarınız için sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Sevgili öğrencilerim, size son kez öğrencilerim diye hitap ediyorum. Bugün sizin için çok farklı bir anlam taşıyor. Yaşamınızın bir dönemini kapatıyor ve ondan aldığınız güçle bir başka dönemin başlangıcını yapıyorsunuz. Yaşamdan, zorluklardan ve çok çalışmaktan korkmayın. Aileleriniz sevgisi, ilgisi ve desteğiyle yetişen gençler olarak bugün buradasınız. Hocalarınız sizi ülkemiz koşullarına göre oldukça çok iyi olanaklar içinde, doğru teknik bilgilerle donattı. Çok güzel bir yerleşkede eğitim aldınız. Toplumun çok farklı kesimlerinden gelen arkadaşlarınız oldu, birbirinize saygı duyarak, hoşgörü göstererek karşılıklı bir şeyler öğrenerek sosyal yaşamınızla ve geleceğinizle ilgili kendi görüşlerinizi oluşturdunuz. Dürüst, ahlaklı, kendini bilen, kendine inanan ve güvenen meslek sahibi gençler olarak sizin için yakınlarınız için ülkeniz için yapabileceğiniz çok şeyler olduğunu biliyorsunuz, Başardıklarınız sonraki mezunlarımıza açılacak kapıların anahtarı, sunulacak olanakların nedeni olacaktır.Hoşgörülü, kendinize özgü, ayaklarının üzerinde durabilen bireyler olarak başarılı gelecek nesillerin yetişmesinde de payınız olsun.Hepinize, geleceğine umutla bakan bir toplumun insanlarıyla, dayanışma içinde geçireceğiniz bir yaşam diliyorum. Güzel ülkemizin çağdaş yarınlarını gerçekleştirecek olan gençlerimizi, sevgiyle uğurluyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından tüm öğrenciler, sırasıyla diplomalarını öğretim üyelerinden alarak keplerini havaya atıp mezun olmanın sevincini yaşadı.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09 iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr