23.08.2019

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
Yayın Tarihi: 19.06.2019 14:55:00

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN BAŞVURUSU VE İSTENEN  BELGELER

Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde 2019-2020 Güz döneminde Yüksek Lisans ve Doktora eğitimine başvuru yapmak isteyen yabancı uyruklu öğrenciler, eğitim görmek istedikleri Anabilim Dalına 20 Ağustos 2019 tarihine kadar aşağıdaki belgeler ile şahsen başvurmaları gerekmektedir. Kabul edilen öğrenci listesi Fen Bilimleri Enstitüsü web sayfasında yayınlanacaktır. Öğrenim ücreti dönem başında ödenir ve Yüksek Lisans ve Doktora için 1.290.00 TL dir.

• Doktora programına başvuruda, dört yıllık eğitim veren eğitim kurumlarından  aldığını gösteren lisans diploması, yüksek lisans diploması ve transkript belgelerinin yeminli mütercim tercüman tarafından çevrilmiş noter onaylı Türkçe tercümeleri
  • Türkçe dil bilgisi seviyesini gösterir TÖMER belgesinin aslı ( C2-C1 seviyelerinde TÖMER belgesi olmayanlar, yeterli Türkçe dil puan şartını sağlayıncaya kadar lisansüstü eğitim programlarına kayıt hakkı kazanamazlar.)
  • Lisans ve ya Yüksek Lisans öğrenimini Türkiyede tamamlayan öğrenciler TÖMER belgesinden muaf alabileceklerdir.
  • Pasaportun aslı ve noter onaylı tercümesi
  • Sicil Belgesi
  • Referans Mektubu
  • 4 adet vesikalık fotoğraf

Not: Aynı anda birden fazla programa kayıt yaptırılamaz. Kayıt yaptırdığı tespit edilenlerin tüm programlardan kayıtları silinir.