18.09.2019

SÜ 'Doğayı ve Bilimi Keşfet Hayallerini Kodla' Projesine Ortak Oldu
Yayın Tarihi: 14.06.2019 10:22:00

Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin ortak olduğu 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Konya Müzeler Müdürlüğü ve Konya Bilim Merkezi’nin paydaş olduğu  Yüksel Bahadır Alaylı Bilim ve Sanat Merkezi yürütücülüğünde hazırlanan “Doğayı ve Bilimi Keşfet Hayallerini Kodla” projesi hayata geçirildi.

Konya Teknik Üniversitesi Konferans Salonunda yapılan tanıtım toplantısına Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin KARA, Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Prof. Dr. Mustafa YILMAZ, Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı S. Barbaros YALÇIN, Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor ve Eğitim Hizmetleri Daire Başkanı Alper ORAL, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sevgi evleri müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Proje Yürütücüsü Osman Kaynar,  "Proje kapsamında hazırlanan etkinlikler uygun eğitim ve uygulama ortamlarında alanlarında uzman bilim insanları, akademisyenler ve eğitmenler tarafından görsel ve uygulamalı olarak yaptırılacağını belirten, okullarda fen bilgisi derslerinde öğrenilen bilgilerin bu proje ile teoriden pratiğe dönüşeceğini ve bilgilerin daha anlamlı hale geleceğini belirtti.Proje ile aynı zamanda öğrenciler de kodlama dili konusunda farkındalık oluşacağını belirtti."

Selçuk Üniversitesi Rektör yardımcısı Hüseyin Kara, "Hayal edebilmenin tefekkür edebilmenin çok değerli oldu. Hayatın uzunluğundan daha ziyade hayatı nasıl geniş yaşayabildiğimize ve derinleşip yükselebildiğimize bakmamız gerekir. Öğrencilerimizin genişliğine ve derinliğine katkı sağlayacak olan bu projenin bölgemiz ve ülkemizin geleceğini sağlayacak gençlerimiz açısından çok değerli oldu" şeklinde konuştu.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi S.Barbaros Yalçın ise, “Projenin adının hayallerle ilgili olması çok güzel. Çünkü her şey hayallerle başlıyor ne kadar fazla hayal kurarsak o kadar o hayallerin hayata geçmesinin önünü açmış oluyoruz. O nedenle bu projede gençlerimizin kuracağı doğa ve tabiat ile yaşamla ilgili hayallerinin peşinden gidebilmeleri için yapılan çalışmaların her birinin onların gelecekteki yaşamına dair katkı sunacağında emin olduğunu söyledi.”

Program öğrencilerin yaptığı müzik dinletisi ile sona erdi.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09 iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr