25.06.2019

2. Peyzaj Mimarlığı Öğrenci Kongresi yapıldı
Yayın Tarihi: 30.05.2019 15:55:00

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü tarafından “2. Peyzaj Mimarlığı Öğrenci Kongresi” gerçekleştirildi.

Ziraat Fakültesi Kongre salonunda gerçekleştirilen programa; Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kubilay Kurtuluş Baştaş, Fakülte Sekreteri Hikmet Özdemir, Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof.Dr. Serpil Önder, peyzaj mimarlığı bölümü öğretim üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Sertaç Güngör, “Bu sene ikincisini düzenlediğimiz kongremizde son sınıf öğrencilerimizin danışmanlarıyla birlikte hazırladıkları 14 adet bildiri sunuldu. Çalışmalar sempozyum özet kitapçığında yayımlandı. Ayrıca danışmanları aracılığıyla öğrencilerimizin mesleki tanınırlığının arttırılması için araştırmalar gerek uluslararası gerek ulusal kongrelerde de sunulacaktır. Aramıza yeni katılacak olan genç meslektaşlarımıza başarılar dilerim” diye konuştu.

Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof.Dr. Serpil önder, “Bölümümüz kurulduğu günden itibaren eğitim programı ile ülke gerçeklerini ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, nitelikli, yetenekli, girişimci, sosyal adalet, ekonomik refah ve kaynakların etkin kullanımına ilişkin değerler yanında doğal, kültürel ve tarihsel çevreyi koruyan, mesleki etik sorumluluklarına sahip Peyzaj Mimarları yetiştirmeyi amaçlamaktadır. 4 yıl süreyle aldıkları eğitim sonunda öğrencilerimizin peyzaj kalitesini geliştirmeye ve korumaya karşı duyarlı, tasarımın sanatsal ve çevreyle ilgili yaklaşımlarını anlayan, planlama ve tasarımda sorunu analiz etme ve çözüm bulma yeteneğine sahip, etkili iletişim teknikleri kullanabilen, bunun yanı sıra kendisini çok iyi ifade eden bireyler olarak mezun olmasını hedeflemekteyiz” ifadelerini kullandı.

Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Kubilay Kurtuluş Baştaş, “Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkûmdurlar. Yeni mezun olan öğrencilerimize atılacakları iş hayatlarında fakültemizin kapısı her türlü destek için daima açık olacaktır. Genç ‘peyzaj mimarlarına’ başarılar dilerim” dedi.

Mezun olan öğrenciler 2 dönem boyunca yaptıkları çalışmaları sözlü ve poster olarak sundular, ardından katılım belgeleri verildi.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09 iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr