19.09.2019

Dünya Taekwondo Şampiyonlarından ziyaret
Yayın Tarihi: 27.05.2019 12:25:00

Türkiye Taekwondo Milli Takımı, Büyükler Dünya Taekwondo Şampiyonasında Türkiye’yi başarıyla temsil eden sporcular, Zeliha Ağrıs, Rukiye Yıldırım ve Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’i makamında ziyaret etti

İngiltere’nin Manchester şehrinde 15-19 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen şampiyonaya 150 ülkeden 975 sporcu katıldı. Türkiye, şampiyonayı 1’i altın, 1’i gümüş ve 2’si bronz olmak üzere 4 madalya ile tamamladı. Selçuk Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencisi Rukiye Yıldırım kadınlar 46 kiloda bronz madalyanın sahibi oldu. Milli sporculardan Zeliha Ağrıs da önceki şampiyonada altın madalya kazanmıştı.

Ziyaretlerinde ötürü misafirlere teşekkür eden Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Başarılarınızdan dolayı çok mutlu olduk. Allah yolunuzu açık etsin.  Roma’da düzenlenecek olimpiyatlarda da başarılar diliyorum. Vurduğunuz altın olsun. Bizler, mutlu olduk, ülkemiz sevindi. Bize ne düşüyorsa, elimizden ne geliyorsa daima yapmaya hazırız” dedi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin, “Dünya Taekwondo Şampiyonası dönüşü Rektörümüzün bize verdiği desteklerden ötürü ve Roma’daki Grand Prix öncesinde ziyaret etmek istedik. Dünya Taekwondo Şampiyonası Manchester’da başarılı geçmiştir. Fakat madalyaya yansımayan bazı önemli mücadelelere olmuştur. Bazı sporcularımız burada sıkıntı çekse de önümüzdeki yarışmalarda inşallah bizlere daha güzel madalyalar getireceklerine inanıyoruz. Bir altın,  1 gümüş ve 2 bronz alarak yine tarihi ve güzel bir başarı kazandık. Dünya şampiyonaları çok zorlu bir mücadeledir. Önümüzdeki yarışlarda Avrupa Şampiyonlarında bu madalyaları tekrar etmek için ekibimiz çalışacaktır” diye konuştu

Roma’da düzenlenecek olan müsabakalarla ilgili bilgilendirmede bulunan Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin, “Olimpiyatlarla ilgili puan müsabakalarının bu yılki başlangıcı Birinci Grand Prix, bunun ikinci ayağı Japonya’da, üçüncü ayağı Sofya’da, dördüncü ayağı da Moskova’da olacak. Ama başlangıç Roma’da yapılacak. Sporcularımız, olimpiyat sıkletlerinde burada mücadele edecekler. Tokyo olimpiyatları için puanlarını ileriye doğru götürmeye çalışacaklar” ifadelerini kullandı.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09 iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr