25.06.2019

4. Uluslararası Çevre Bilimler ve Mühendislik Araştırmaları Sempozyumu
Yayın Tarihi: 27.05.2019 11:19:00

Konya Teknik Üniversitesi,  Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliğiyle Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Çevre Mühendisliği öğretim üyeleri tarafından, Konya Büyükşehir Belediyesi, Koski Genel Müdürlüğü, Dalan Kimya Endüstri, Eko Vizyon Peyzaj, Konya Çimento katkılarıyla düzenlenen 4. Uluslararası Çevre Bilimler ve Mühendislik Araştırmaları Sempozyumu (ISESER 2019)  düzenlendi.

Mevlana Kültür Merkezinde düzenlenen sempozyuma Konya Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hülya Şevik, Güney iç Anadolu Temiz Hava Konya Merkezi Müdürü Feray Yümün, Konya Teknik Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Şükrü Dursun, çeşitli illerden ve ülkelerden katılan akademisyenler, bilim insanları, öğrenciler katıldı.

Program saz ve ney dinletisi ile başladı.

Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Dursun moderatörlüğünde gerçekleşen sempozyumda konuşan; Prof. Dr. Şükrü Dursun,  “Gelişen endüstri ve artan nüfus beraberinde birçok çevre kirliliğine sebep oluyor. Gelen çevre kirliliği faktörüyle uğraşmak biz bilim adamlarına düşüyor. Amacımız, gelecekteki çevre kirliliğini azaltmaktır. Yaptığımız çalışmaların yerini bulmasının temenni ediyorum” dedi.

Güney iç Anadolu Temiz Hava Konya Merkezi Müdürü Feray Yümün, “Kurumumuz 10 Temmuz 2015 tarihinde Bakanlar Kuruluyla yürürlüğe girdi. 17.10.2016 tarihinde ise kurulduk. Konya merkezli olan kurumumuz 10 tane sorumlu ilimiz var. Amacımız, hava kalitesi izleme istasyonuyla hava kirliliğini tespit etmektir. Yaptığımız araştırmalarda konut ve doğalgazın en fazla olduğu bölgenin Selçuklu, en fazla kömür yakıtı kullanımının Karatay ilçesine bağlı olduğunu tespit ettik. Kalibrasyon planıyla illerimizdeki hava kirliliğini tespit ediyoruz “ şeklinde konuştu.

Konya Valiliği Çevre ve Şehircilik İl müdürü Hülya Şevik, “Bütün canlıların ortak varlığı olan çevreyi korumak hepimizin görevi, sürdürülebilir çevre ile ortaya akıllı şehirler ortaya çıkarmalıyız. 2017 yılında Bakanlığımız tarafından ortaya çıkarılan   ‘Sıfır Atık’ projesiyle gelecek nesillere temiz ülke, gelişmiş Türkiye, yaşanabilir bir ülke bırakmalıyız. Ülkemizdeki atık oranını minimize etmeliyiz. Projemize sizden de destek bekliyorum. 2. Bir dünya yok” ifadelerini kullandı.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin adına verilen plaketi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Çayır Mera ve Yem Bitkileri A.B.D. Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ramazan Acar aldı.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09 iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr