19.09.2019

Selçuk Üniversitesi, KÜNİB Eğitim Fuarına katıldı
Yayın Tarihi: 24.05.2019 15:14:00

Kafkasya Üniversiteler Birliği’nin Study in Turkey logosu altında Özbekistan/Taşkent’te yaptığı KÜNİB Eğitim Fuarı’na Türkiye, Rusya, Azerbaycan ve KKTC’den toplam 24 üniversite katıldı.

Fuara Türkiye, Özbekistan, Azerbaycan, Rusya ve KKTC’den üniversite rektörleri, mütevelli heyet başkanları, rektör yardımcıları ve üniversite temsilcileri de iştirak etti. Fuara Selçuk Üniversitesini temsilen Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Yurt Dışından Öğrenci Seçme Sınavı (SÜYÖS) Koordinatörü Doç.Dr. Mustafa Uslu ve SÜYÖS Koordinatör Yardımcısı Arş.Gör.Dr. Cemal Akyol katılarak öğrencileri bilgilendirdiler.

Yoğun bir öğrenci katılımının olduğu fuarda açılış konuşması yapan T.C. Özbekistan Büyükelçimiz M. Süreyya Er “Asya’nın büyüyen gücü Özbekistan ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin üniversiteler düzeyinde de gelişmesi, bölgenin barış ve huzuruna büyük katkı sağlayacaktır. Özbek-Türk kardeşliğinin geleceği eğitim alanındaki ilişkilerle inşa edilecektir. Türkiye, Özbekistan’da ilk defa yoğun bir katılımlı üniversite fuarı düzenliyor. Özbekistan’daki Türkiye’ye ve fuara katılan üniversitelere duyulan ilgi ve yoğun katılım,  bizleri çok ümitlendirdi” dedi.

Özbekistan’da 17’si yabancı toplam 102 yükseköğretim kurumunun bulunduğunu belirten Er, “Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanımızın imzaladığı bir kararnameyle Buhara’da bir sağlık meslek yüksekokulu kurulması için ilk adım atılmıştır. İnşallah yakın bir gelecekte Türkiye üniversiteleri de Özbekistan’da bölümler açarak Türk-Özbek kardeşliğinin gelişmesi için katkı sağlayacaklardır” dedi.

Açılışta Özbekistan’dan Ali Şir Nevai adına Özbek Dili ve Edebiyatı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şöhret Siraciddinov da bir konuşma yaparak “Türkiye’den gelen kardeşlerimizin bizimle eğitim deneyimlerini paylaşmalarından çok büyük mutluluk duyuyoruz. Özbekistan’da dünyanın pek çok ülkesinden 20 yabancı üniversite var ama Türkiye yok. Türkiye’nin de burada olmasını ve bizlerle ortak çalışmalar yapmasını arzuluyoruz” dedi.

Üniversite temsilcilerinden oluşan heyet, Cihan Diller Üniversitesi’ni ziyaret ederek ikili anlaşmalar imzaladılar. Daha sonra Ali Şir Nevai Adına Özbek Dili ve Edebiyatı Üniversite’ne geçen heyet, orada Türk İş Adamı Ali Baklan’a, KÜNİB adına Azerbaycan Avrasya Üniversitesi’nden verilen Fahri Doktora diploma törenine katıldılar.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09 iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr