21.08.2019

Selçuk'ta "Uluslararası Girişimcilik" konferansı
Yayın Tarihi: 14.05.2019 09:00:00

CODE International, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Konya Teknokent / SELÇUK TTO iş birliğiyle düzenlenen “4th Entrepreneurs Show 2019 girişimcilik etkinliği, İran, Pakistan ve Türkiye’den girişimcilerin katılımları ile gerçekleştirildi.

Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansın Başkanlığını yapan Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Mithat Direk açılış konuşması yaptı. Dr. Öğretim Üyesi Mithat Direk, Türkiye, İran ve Pakistan arasında yapılabilecek işbirliklerinin bölgesel bir gelişme kutbu oluşturabileceğini ve birlikte çalışma ile büyüme sağlanabileceğini söyledi. Mithat Direk, Türkiye’de olduğu gibi dünyada da fikir ortaya çıkarmanın önemli olduğunu vurguladı. Açılış konferansında Girişimcilik Konferansı Eşbaşkanı Code International CEO’su Dr. Muhammad Irfan-Maqsood’da yaptığı konuşmada Türkiye, İran ve Pakistan arasında yapılabilecek işbirliklerin önemi hakkında bilgi verdi.

İslamabad Üniversitesi’nde Araştırma Yenilik ve Ticarileştirme Fonu Başkanı Prof. Dr. Shagufta Akhtar, Türkiye, İran ve Pakistan arasında yenilik ve iş fikirlerinin ticarileştirilmesinin karşılaştırmalı olarak analizini yaptı. Diğer taraftan Pakistan – Lahor Teknoloji ve Yönetim Üniversitesi Fon Yönetimi Başkanı Muhammad Yasir Amjad iş fikri (start-up) programlarının uygulamalarını anlattı. Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Doç.Dr. K.Kubilay Baştaş ise girişimciliğin ve öğrencilikte ortaya çıkan fikirlerin önemini vurguladı. Açılış konuşmalarından sonra iş fikirlerinin sunumlarına geçildi. İran, Pakistan ve Türkiye’den iş fikirleri izleyicilere aktarıldı. İş fikirleri hikâyelerinin paylaşıldığı programda Amir Khalilian, Monireh Bahrami, Vahid Sanati, Farhada Sotoudeh, Parisa Hesari (İran),  Aytekin Akkuş, Dr. Nevzat Örnek, Dr. Halit Çavuşoğlu, Mustafa Banaz, Mehmet Özcan, Ali Atlıoğlu,  Zadife Emir, Nefise Bakan (Selçuk Üniversitesi - Teknokent) sunumlarını gerçekleştirdiler.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09 iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr