26.05.2019

Taylandiff Uluslararası Folklor Vakfı Komitesinden ziyaret
Yayın Tarihi: 10.05.2019 12:48:00

Taylandiff Uluslararası Folklor Vakfı Komitesinden Prof. Dr. Achara Panhurat, Prof. Dr. Thawatchai Chinnawong ve beraberindeki heyet Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’i makamında ziyaret etti.

Ziyarete SÜHOT( Selçuk Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu)  Başkanı Öğr. Gör. Kadir Ersan Bilgin, SÜHOT Koordinatörü Öğr. Gör. Süleyman Çelebi, Topluluk Danışmanı Ekrem Oraç ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Ahmet Ekizer de bulundu.

SÜHOT( Selçuk Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu)  Başkanı Öğr. Gör. Kadir Ersan Bilgin, “Asya kıtasının en büyük organizasyonlarından bir tanesi olan ‘Taylantdiff Uluslararası Halk Dansları ve Festival” organizasyonları yapan bir komite konuğumuz, her yıl düzenli olarak yapılan 30’a yakın farklı ülkeden gelen dans gruplarını ağırlıyorlar.  Ülkelerinde bu alanda Avrupa ve Asya’da düşünüldüğü zaman en istikrarlı ve düzenli festival yapan komitemiz, Antalya’da bir organizasyona katıldı. Bu üç günlük süreçte içerisinde de Selçuk Üniversitesini de ziyaret etmek istediler. Farklı sanatsal organizasyonları yönetiyorlar. O yüzden birçok Avrupa ülkesi ve farklı kıtalardan gelen ülkeler, bu organizasyona katılmak için çok büyük emek sarf ediyorlar. Selçuk Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu olarak uzun yıllar geliştirdiğimiz diyaloglarla bu ülkeler arasında güzel bir iş birliği oluşturmuş durumdayız. Selçuk Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu (SÜHOT), Tayland’da düzenlenen ve 4 kıtadan 30 ülkenin katıldığı ‘11. Tayland Dünya Kültürleri Halk Dansları Festivali’nde   ‘The Most  Talented Group Performance Award’ ödülünü almayı başarmıştı. Taylandiff Uluslararası Folklor Vakfı Komitesinde bir iadeyi ziyaret yapmak istedi” diye konuştu.

Taylandiff Uluslararası Folklor Vakfı Komitesi, Rektör Şahin’e hediye takdiminde bulundu. Rektör Şahin, nazik ziyaretleri ve hediyeleri için heyete teşekkür etti.

Dilek Sabancı Konservatuvarına geçen Taylandiff Uluslararası Folklor Vakfı Komitesi burada düzenlenen programda müzik dinletisine katıldı.

SÜHOT Başkanı Öğr. Gör. Kadir Ersan Bilgin, komiteyle sanatsal ve kültürel iş birliği noktasında ortak projeler yapma kararı aldıklarını belirtti.

Taylandiff Uluslararası Folklor Vakfı Komitesi, SÜHOT Başkanı Öğr. Gör. Kadir Ersan Bilgin’e hediye takdiminde bulundu.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09 iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr