21.08.2019

5. Tarım Ekonomisi Öğrenci Bilim Kongresi gerçekleşti
Yayın Tarihi: 03.05.2019 12:08:00

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü tarafından “5. Tarım Ekonomisi Öğrenci Bilim Kongresi” düzenlendi.

Ziraat Fakültesi Konferans salonunda gerçekleşen Kongreye; Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kubilay Kurtuluş Baştaş, Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cennet Oğuz, Ziraat Odası Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Süleyman Soylu, Alptarım Yönetim Kurulu Başkanı Alptekin İlgün, Önder Çiftçi Derneği Başkanı Erol Sözen, Dr. Öğr. Üyesi Mithat Direk, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Dr. Öğr. Üyesi Mithat Direk, “Geleneksel hale getirdiğimiz Tarım Ekonomisi Bölümü öğrenci çalışmalarının 5’incisini bugün yapıyoruz. Öğrencilerimiz, 2 dönem boyunca hazırladıkları posterleri ve çalışmalarını burada sunuyorlar. Şüphesiz bu 2 dönemlik çalışmaların ürünü olacak. Hepsini mezuniyetleri aşamasında da yürekten kutluyoruz. Umut ediyorum alt sınıftaki diğer öğrencilerimize de bir fikir vermesi açısından bu çalışmalar faydalı olur ve bu açıdan da bu çalışmaların önemli olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cennet Oğuz, “Tarım Ekonomisi Bölümü kurulduğu günden beri bir takım eğitim-öğretim içinde, bölge kalkınmasında, gelişmesinde,  ve araştırma geliştirme çalışmalarında yer almaya başlamıştır. Gerçekten tarım ekonomisi bölümü, hem eğitim öğretimde hem araştırma geliştirme çalışmalarında hem de tarımsal yayın faaliyetlerinde, bölge kalkınmasında, tarımsal işletmecilik ve tarım politikası temelli yaklaşımlarla yer almış. Bunun yanında geleceğimizi, tarımımızı emanet edebileceğimiz özellikle genç ziraat mühendislerine toplumda toplumsal olarak çevreye nasıl bakacaklarını, topluma ve çevreye duyarlı, kendi mesleğinin farkında olan, etkili iletişim tekniklerini kullanabilen, soru soran, eleştirel bakabilen ama bunun yanında kendisini çok iyi ifade edebilen bireyleri yetiştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kubilay Kurtuluş Baştaş, “Bizler için mutluluk verici ve özel bir gün, sürdürülebilir olması çok güzel. 5’incisi oldu ümit ederiz 25’incisi de olur. Fakültemizde ‘Tarım Ekonomisinin’ dışında 9 bölümümüz daha var. Tarım Ekonomisi Bölümünün çok özel ve çok önemli bir şansı var ki diğer bütün bölümler tek başına bilimsel yaparlarken Tarım Ekonomisi diğer bütün bölümlerin içerisinde olması zorunlu olan bir bölüm. Bu anlamda bütün öğrencilerimiz çok şanslılar çünkü çalışabilecekleri binlerce konu var” diye konuştu.

Ziraat Odası Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Süleyman Soylu, “Gerçekten şu anda ülkemizin son 2 yıldır tarımla ilgili geçtiği durumları göz önüne getirdiğimiz zaman tarımın ne kadar önemli olduğunu, ülkenin sanayide ne kadar gelişirse gelişsin tarım anlamında belirli düzeye gelemediği takdirde ülkenin geleceğinin karamsarlığa kapıldığını hemen gözleyebiliyoruz. Burada özellikle tarımı yönetmek sadece teknikle mümkün değil. Gerçekten bizim ülkemizin son yıllardaki en büyük sorunu çiftçimizin tarımsal ekonomi konusunda kendisini tam iyi idare edememesi. Bu alanda sahada hepinize bol miktarda iş var arkadaşlar” dedi.

Alptarım Yönetim Kurulu Başkanı Alptekin İlgün de “Patronlar Ne İster?” adlı konuşması ile gençlere kariyer deneyimlerini anlatarak tavsiyelerde bulundu. Daha sonra öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

Mezun olacak öğrencilere katılım belgelerinin verilmesinin ardından öğrencilerin 2 dönem boyunca hazırlamış oldukları çalışmalar ve poster sunumları gerçekleştirildi.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09 iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr