18.10.2019
6. Kadın Matematikçiler Derneği Çalıştayı
Yayın Tarihi: 26.04.2019 14:43:00

Selçuk Üniversitesi Matematik Bölümünün ev sahipliğinde Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesinde “6. Kadın Matematikçiler Derneği Çalıştayı” gerçekleştirildi. Çalıştay süresince “Cebir, Uygulamalı Matematik ve Genel Topoloji” konuları masaya yatırılacak.

Fen Fakültesi Matematik Bölümü Konferans Salonunda gerçekleşen çalıştaya; Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Aydın, Kadın Matematikçiler Derneği Başkanı Doç. Dr. Elif Dalyan, Düzenleme Kurulu Başkanı Melike Derya Dalyan, Doç. Dr. İnci Erhan, Ankara Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Fatma Karakoç, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Münevver Tezer, Selçuk Üniversitesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Aynur Yalçıner, Selçuk Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Şaziye Yüksel, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Aydın, “Konya Mevlana’nın kenti Mevlana malum Dünya’da tanınan mütefekkirlerden birisi, hoşgörü diyarı öyle olmasını istiyoruz. Geçmişte öyleydi, şimdi öyle, yarında öyle olmasını istiyoruz. Dolayısıyla Mevlana’nın kentinde bulunmak özel bir an olarak inşallah hepimizin hafızalarında kalır, sizler de memnun ayrılırsınız” dedi.

Derneğin kuruluş amaçlarını sıralayan Kadın Matematikçiler Derneği Başkanı Doç. Dr. Elif Dalyan, “Türkiye’de matematikle uğraşan kadınları, bilimsel ve sosyal alanlarda desteklemek, kadınları matematik üzerine çalışma yapma konusunda cesaretlendirmek, kadın matematikçilere kariyerlerini geliştirme konusunda destek vermek, aynı konuda çalışan akademisyenlere ortak çalışma ortamları temin etmek, kadın matematikçiler arasındaki bilimsel iletişimi organize etmek, çalıştay, sempozyum, yaz okulları gibi etkinlikler düzenlemek, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’daki benzer derneklerle de iş birliği yaparak kadın matematikçilerin önünü açacak fırsatlar yaratmaya çalışmak temel amacımızdır” diye konuştu.

,

Plaket takdimiyle açılış programı sona eren “6. Kadın Matematikçiler Derneği Çalıştayı” 28 Nisan’a kadar sürecek.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09 iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr