26.05.2019

Özbekistan Uluslararası İslam Akademisinden Rektör Şahin'e ziyaret
Yayın Tarihi: 25.04.2019 17:10:00

Özbekistan Uluslararası İslam Akademisi Rektörü Prof. Dr. Şuhrat Yavkaçev,  Rektör Yardımcısı Bakhrom Mamadiev ve beraberindeki heyet Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’i makamında ziyaret ederek iyi niyet mektubu imzaladılar

Gerçekleşen ziyaretten Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İslami İlimler Dekan Vekili Prof. Dr. Özdemir Koçak, SÜ Genel Sekreteri İbrahim Halıcı,  Dekan Yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi Süleyman Narol, Doç. Dr. Mithat Eser ve  Maturidi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Raşit Akpınar da bulundu. Türkiye’de bulanan 206 üniversite arasında Selçuk Üniversitesinin ilk 15’te yer aldığını söyleyen Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin,  “Sağlık, ziraat, edebiyat, tarih turizm, güzel sanatlar, konservatuvar gibi birçok alanında eğitim veriyoruz. İslami İlimler Fakültesini yeni kurduk. Temel amacımız; İslami ilimleri kadro olarak güçlendirmektir. Özbekistan Uluslararası İslam Akademisi ile iş birliğini önemsiyoruz ve birlikte çalışmak istiyoruz. Bizler, her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.Rektör Şahin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek misafirlere teşekkür etti.

Selçuk Üniversitesini, kardeş üniversite olarak gördüklerini ifade eden Özbekistan Uluslararası İslam Akademisi Rektörü Prof. Dr. Şuhrat Yavkaçev, “Birlikte yapacağımız daha çok çalışmalar var. Yüksek lisans, doktora programlarında, profesör değişiminde, ilim ve bilim alanında yapılacak konferanslarda iş birliği yapabiliriz” dedi. Özbekistan Uluslararası İslam Akademisi Rektörü Prof. Dr. Şuhrat Yavkaçev ve Rektör Şahin birbirlerine günün anısına hediye takdiminde bulundular.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Özbekistan Uluslararası İslam Akademisi Rektörü Prof. Dr. Şuhrat Yavkaçev karşılıklı iyi niyet mektubu imzaladılar.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09 iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr