21.08.2019

İç Anadolu Kariyer Fuarı açıldı
Yayın Tarihi: 25.04.2019 13:36:00

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde KTO Karatay Üniversitesi ev sahipliğinde Selçuk Üniversitesi ve beraberinde Konya’daki üniversitelerin paydaşı olduğu, kamu ve özel sektörden 200’den fazla şirketin katıldığı İç Anadolu Kariyer Fuarı açıldı.

Açılışa, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Rektörler,  Kaymakamlar,  İlçe Belediye Başkanları, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut ve Prof. Dr. Hüseyin Kara, Sivil Toplum Kuruluşları Başkan ve Yöneticileri, Katılımcı Kurum/Kuruluş, Firmaların Temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, “Gençlerimiz kendilerini yetenek olarak algılayıp bu şekilde davransınlar. İnsan Kaynakları Ofisi olarak gençlerle ilgili tek uygulama bu tür fuarlar değil, geliştirdiğimiz tek araç da bu değil. Türkiye'de işsizliğin azlığı veya çokluğunun sürekli olarak speküle ediliyor. Bütün üniversitelerde kariyer merkezleri kurulacak” diye konuştu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Şehrimizde bulunan 5 üniversitemiz tüm üniversitelerde gelişen ve kendini geliştiren öğrencilerimiz sayesinde ülkemize önemli katma değerler üretiyoruz. Bugün Karatay Üniversitemiz bünyesinde yapılan kariyer fuarları aslında hem öğrenci kardeşlerimiz hem de nitelikli çalışan arayan firmalarımız için büyük önem taşıyor. Öğrencilerimiz, bu fuarlar sayesinde sektörün öncü isimleriyle tanışma ve önemli iş görüşmesi fırsatına erişiyorlar” diye aktardı.

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, “Kariyer ve Gelişim Ofisimiz 2016 yılından bu yana her yıl geleneksel olarak organize ettiği Kariyer Fuarları ile öğrencileri sektörün öncü firmaları ile bir araya getirerek, kariyer planlarında destek olmuştur. Bu fuarlar ve uyguladığı programlar ile mezunlarının girişimciliğe yöneliminde de önemli katkı sağlamış, başarı hikâyeleri oluşturmuştur. Bu yıl ise geleneksel olarak düzenlediğimiz Kariyer Fuarları T.C Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yeni ve özgün bir boyut kazanmıştır. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığında ülke sathında yürütülen Bölgesel Kariyer Fuarları üniversitelerin de paydaşlığı ile daha büyük ses getirerek öğrenci ve mezunların dikkatini çekişmiştir. Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı himayelerinde dokuz üniversite (Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Yozgat Bozok Üniversitesi, Kapadokya Üniversitesi) bir araya gelerek üniversitemiz ev sahipliğinde İç Anadolu Kariyer Fuarını organize etmişlerdir. Bu birliktelik ve çatı organizasyonun gücü fuarın nicelik ve niteliğinde kendisini göstermiştir. Bugün 200’ye yakın kamu ve özel sektörün kurum ve kuruluşları ile iki gün sürecek olan İç Anadolu’nun en etkin ve güçlü Kariyer Fuarını gerçekleştiriyoruz. Dokuz paydaş üniversitemizin öğrenci ve mezunları için ilgili kurum ve kuruluşların kariyer olanaklarını aktarabileceği stantlara ek olarak 29 söyleşi, 82 atölye, mülakat simülasyonu ve özgeçmiş hazırlama oturumları oluşturulmuştur. Sağlık, Savunma, Enerji, Tarım ve Gıda, Hizmet Sektörü, Teknoloji ve Yazılım gibi her sektörden birçok Uluslararası ve Ulusal Ölçekte seçkin, güçlü yüz akımız firma, kurum ve kuruluş fuarın gücüne güç katmışlardır” dedi.

KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Dr. Bekir Aydoğan, “KTO Karatay Üniversitesi olarak istihdam seferberliğine 9 üniversite ve 150’den fazla kurumla katkı sağlayan bu etkinliğe ev sahipliği yapmak, 3 yıldır uygulamakta olduğumuz kariyer fuarımızı bu yıl İç Anadolu Kariyer Fuarı adıyla, Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde gerçekleştirmek bizim için gurur vesilesi. Biz değer üretmenin ve ülkemize değer katmanın öneminin farkındayız. Bu inancımızın gereği olarak da ülkemizin ve iş dünyamızın ihtiyaç duyduğu alanlarda bölümler açıp nitelikli mezunlarla ülkemizi küresel rekabette güçlendiriyoruz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından çok sayıda davetlinin katıldığı programda açılış kurdelesi kesilerek fuar alanı gezildi.

Yarın sona erecek fuarda, üniversite öğrencileri ile kamu ve özel sektör temsilcileri, kariyer ve istihdam konularında görüşme olanağı bulacak.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09 iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr