21.08.2019

Hukuk Fakültesinde Mezuniyet coşkusu
Yayın Tarihi: 22.04.2019 13:02:00

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2018-2019 Eğitim–Öğretim yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleşen törene; Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özdemir Koçak, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Sinan Sami Akkurt, Dr. Öğr. Üyesi Selman Sacit Boz ve Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer, öğretim üyeleri, veliler ile öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özdemir Koçak, “Türk-İslam yönetim geleneği hukuk ve adalet kavramları çerçevesinde şekillenir ve gelişir. Yusuf Has Hacip, Kutadgu Bilig isimli eserinde yönetimin hizmet etmek olduğunu özelliğinin de adalet olduğunu ifade eder.  Biz burada şuna inanıyoruz ki mezun olmak üzere olan bu gençler, hayatlarının ve mesleklerinin her anında hukuk ve adalet kavramlarını gözeterek hareket edecek ve ülkemizin yönetiminde adaletin tesisinde her zaman ilkeli davranacaklardır. Bu düşüncelerle mezun olacak gençlerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyor ve hepinizi saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu.

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunu Sümeyye Ulusoy, “Dört yıllık meşakkatli ve yoğun geçen eğitimimizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugüne kadar bizlerden beklenen iyi birer evlat ve başarılı birer öğrenci olmamızdı. Keza tüm bunlara iyi birer vatandaş olmayı eklemek asıl sorumluluğumuz olmalıdır. Sorumlu vatandaş olmanın temeli ise Atalarımızın elleriyle yaptıkları Cumhuriyetimizin en büyük koruyucularıyız. Bizler de hukuku en iyi şekilde uygulamak için çalışmalıyız. Çünkü Aristo’nun dediği gibi Kanun düzendir, iyi kanun iyi düzendir. Bu bakımdan var olan düzenlemelerden çok olması gereken düzenlemeler yapmaya çalışmalıyız” diye duygularını dile getirdi.

Tören, diploma dağıtımının ardından tüm mezunların hep bir ağızdan geri sayarak kep atmalarıyla son buldu.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09 iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr