21.08.2019

Rektör Şahin, 'Rektörler Konya Bilim Merkezinde Buluşuyor' programına katıldı
Yayın Tarihi: 18.04.2019 10:19:00

Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ile Konya Teknik Üniversitesi Rektörleri Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Bilim Merkezi tarafından düzenlenen, “Rektörler, Konya Bilim Merkezinde Buluşuyor” programına katıldı.

Program kapsamında üniversite rektörleri, üniversiteleri hakkında bilgi ve tecrübelerini üniversite adayı lise öğrencilerine aktardı.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, üniversitenin 11 Nisan 1975 yılında kurulan 5 üniversiteden biri olduğunu söyledi. 2003 yılından itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla üniversite sayısının 206’ya yükseldiğini belirten Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, Selçuk Üniversitesinin 44 yıllık bir üniversite olduğunu ve Türkiye sıralamasının da ilk 18 içerisinde yer aldığını dile getirdi. Üniversitenin 23 fakülte, 22 meslek yüksekokul, 5 enstitü, 1 konservatuar, 45 araştırma merkezinin olduğunu kaydeden Rektör Şahin, Selçuk Üniversitesinin 7 tane üniversitenin kuruluşuna sebep olduğunu ve üniversitenin birçok alanda birden fazla başarıya imza attığını vurguladı.  Selçuk Üniversitesinin misyonunun Türkiye’nin nitelikli eğitimli insanlar yetiştirmek olduğunu dile getiren Rektör Şahin, “Bilgi üretmek ve bu bilgiyi yayıp ürün elde etmek misyonumuz arasındadır. Rektör olarak atandıktan sonra sektörel hizmetleri kurduk. Devamında birçok alanda merkezler kurduk. Her üniversite bizim üniversitemiz. Her öğrenci bizim öğrencimizdir” dedi.

Programda, Rektörler öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Ardından, program toplu fotoğraf çekimi ve hediye takdimiyle son buldu.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09 iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr