23.07.2019

Uluslararası Taşeli Sempozyumu Hk.
TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ
Yayın Tarihi: 10.04.2019 00:00:00

ULUSLARARASI TAŞELİ SEMPOZYUMU: TARİH, KÜLTÜR VE TURİZM

INTERNATIONAL TAŞELİ SYMPOSIUM: HISTORY, CULTURE AND TOURISM

(24 &ndash 26/ 10/ 2019)

Taşeli Platosu/yaylası, Antalya körfezi ile Mersin körfezi arasındaki dağlık yarımada, Taşeli Platosu olarak bilinir. Kuzeyi Konya ovası, Güneyi Akdeniz ile çevrili olan bu alan tarih boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Hititler döneminde Tarhunta&scaron&scarona, Antik dönemde Isauria ve Dağlık Cilicia ile Türk dönemi Karaman bölgesidir. Günümüzde Orta Asya&rsquodan gelen Oğuz Türkmen boylarının torunlarının yaşadığı Türk kültürünün canlı bir şekilde yaşadığı yerdir. Sempozyumumuzda geçmişten günümüze bölgenin tarihi ve kültürel zenginlikleri, sosyal ve doğal özelliklerinden dolayı bölgenin tüm yönleri ile ele alınması ve bölgenin tanıtılmasının bilim ve turizm dünyasına katkı sağlayacağı düşünülmektedir. Bu nedenle, bölgeyle ilgili araştırmalar yapan bilim insanlarını sempozyumumuzda görmekten mutluluk duyacağız.

Prof. Dr. Hasan BAHAR

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı

SÜ Taşkent Meslek Yüksekokulu Müdürü

The mountainous peninsula between Gulf of Antalya and Gulf of Mersin, is known as Taşeli Plateau. This region, which is surrounded by Konya Plain from North and Mediterranean from South, has hosted many civilizations throughout the history. It was known as Tarhunta&scaron&scarona during the Hittites Period, Isaura and mountainous Clicia in ancient period and Karaman during Turkish era. Today, it is an area where descendants of Oğuz Türkmen tribes coming from Middle Asia live and Turkish culture is sustained. In our symposium, it is aimed to introduce and handle cultural wealth, social and natural features and all aspects of the region from past to present. In this way it is believed that this symposium will contribute to both scientific and tourism fields. Therefore, it will be our pleasure to do the honors the scientists researching on this region in our symposium.

Prof Dr. Hasan BAHAR

Head of Symposium Organisation Committee

Principle of Selcuk University Taşkent Vocational School

Sempozyum Yeri ve Tarihi: 24 &ndash 26 Ekim 2019 Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi

26 Ekim 2019 tarihinde, Konya İli Taşkent İlçesine sempozyum gezisi yapılması planlanmaktadır.

Venue and Date of the Symposium: 24 &ndash 26 October 2019 Selcuk University Süleyman Demirel Culture Centre.

Önemli Tarihler / Important Dates

Bildiri Özeti Gönderim Son Tarihi / Deadline for Submission: 30.07.2019

Kabul Edilen Bildirilerin İlanı / Announcement of Acceptance of Submissions: 16.08.2019

Sempozyum Programının İlanı / Announcement of Program: 30.08.2019

Önemli Not: Sempozyumumuza 80 bildiri kabul edilecektir. Sempozyumda bir kişinin ismi, en fazla iki bildiride bulunabilecektir. Sempozyumumuzda katılım ücreti bulunmayıp, ulaşım ve konaklama giderleri katılımcılar tarafından karşılanacaktır.

Important Reminder: 80 papers will be accepted in the symposium. The name of the person participating to the symposium can be present on two papers at most. Participation in the symposium is free of ge, but transportation and accommodation fees belong to the participants.

KONU BAŞLIKLARI / TOPICS

TARİH &ndash ARKEOLOJİ / History - Archaeology