23.04.2019

Uluslararası Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
Yayın Tarihi: 27.03.2019 13:34:00

Selçuk Üniversitesi Mevlana Değişim Programı Koordinatörlüğü tarafından ‘Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı’  bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya; Mevlana Değişim Programı Koordinatörü Dr. Hayriye Nur Görkemli, Öğr. Gör. Teslime Gökgöl, Öğr. Gör. Özlem Bozok, Şükran Erdoğan, Ali Muhammed Demirbaş ve öğretim görevlileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü Dr. Hayriye Nur Görkemli, “Bildiğimiz gibi küreselleşme ile beraber ülkeler arasındaki sınırların ortadan kalktığı günümüzde Yüksek Öğretim Kurumları başta olmak üzere pek çok kurum ve kuruluş uluslararasılaşma faaliyetlerine ağırlık vermiştir. YÖK’te Dünya’daki Yükseköğretim ve uluslararasılaşma faaliyetlerine destek vermek Türkiye’yi yükseköğretimde bir cazibe merkezi haline getirmek, Türkiye’yi, Türk kültürünü tanıtma, akademi ile bilime destek vermek, kültürlerarası diyalogu geliştirerek Dünya barışına katkı sağlamak gibi hedeflerle 2011 yılın resmi gazete yayımlayarak Mevlana Değişim Programını yürürlüğe koydu. Bu program kapsamında Türkiye’ye gelen ve Türkiye’den giden tüm öğrenci ve öğretim elemanları hepsi YÖK tarafından fonlanıyor” şeklinde konuştu.

Hazırlamış olduğu sunum ile program hakkında bilgilendirmede bulunan Ali Muhammed Demirbaş, “Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı, Mevlana Değişim Programına ek bir program olarak başlatıldı. Mevlana Değişim Programı ise Türkiye’deki Yükseköğretim kurumları ile yurtdışındaki Yükseköğretim kurumları arasında hem akademisyen hem de öğrenci değişimine olanak sağlayan bir programdır. Program ilk olarak 2013-2014 akademik yılında değişime başladı. Bu tarihten itibaren biz de Selçuk Üniversitesi olarak bu programda yer alıyoruz ve değişimleri gerçekleştiriyoruz. Her yıl rakamlarımız artarak ilerlemekte, ilk başladığımız yıllarda 3 öğrenci ve 1 akademisyen değişimi ile başlamamıza rağmen bu yıl son olarak geldiğimiz noktada 40 giden öğrenci, 20 gelen öğrenci ve 10 adet akademisyen olarak sayılarımız giderek artıyor” dedi.

Program soru-cevapların ardından sona erdi. Mevlana Değişim Programına başvurular 16 Nisan 2019 saat 16. 30’a kadar devam edecek.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09 iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr