24.07.2019

Selçuk'ta Afrika Kültür Festivali
Yayın Tarihi: 26.03.2019 16:10:00

Selçuk Üniversitesi AFRO Konya Topluluğu tarafından düzenlenen “Afrika Kültür Festivali” Keykubat Köşkü önünde gerçekleşti. Etkinlik, renkli görüntülere ev sahipliği yaptı.

Stantları tek tek dolaşarak ülkeleri hakkında öğrencilerden bilgi alan Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka, “Üniversitemize Afrika’dan gelen öğrencilerimizin kendi ülkelerinin özelliklerini, oradaki yöresel kıyafetlerini, hayat ve giyim tarzlarını yansıttıkları güzel bir festival oldu. Bu birlikteliği kaynaşmayı ve kardeşliği de artırdı. Elbette biz arkadaşlarımızın hangi şartlarda yaşadıklarını görüyoruz. O ülkeleri tanıma fırsatı buluyoruz. Arkadaşlarımızda Konya’da ve Türkiye’de yaşadıklarını ülkelerine gittiklerinde aktaracaklar. Bu şekilde hem ilişkilerimiz gelişecek hem de üniversitemizin bir marka olduğunu inşallah bütün dünyaya göstereceğiz” şeklinde konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka, daha sonra öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

AFRO Konya Topluluk Başkanı Younous Adoasoti, tüm Afrika ülkelerinin tanıtılması için programı gerçekleştirdiklerini söyledi. Türkiye’deki insanlar için, akıllarındaki Afrika izleniminin değişmesi gerektiğini ifade eden Younous Adoasoti, Afrika için yanlış aktarılan olguların doğrusunu gösterebilmek için programı yaptıklarını kaydetti. Programda sergilenen fotoğraflara da değinen Adoasoti, insanların Afrika için algılarının olumlu yönde değişeceğini vurguladı. Afrika’yı, Afrikalı insanlardan dinlemek gerektiğinin altını çizen Adoasoti, kendilerinin Afrika’yı anlatmaları gerektiğini dile getirdi.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09 iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr