24.07.2019

Yunak MYO'da 'Çanakkale'den 15 Temmuza Milli İrade' Konferansı
Yayın Tarihi: 26.03.2019 10:22:00

Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü münasebetiyle Yunak Meslek Yüksekokulunda Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut tarafından ''Çanakkale'den 15 Temmuz'a Milli İrade'' adlı konferans verildi.

Konferansa Yunak Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut, Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, SÜ Meslek Yüksek Okulları Koordinatörü Prof. Dr. Alp Önder Yıldız, Yunak MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Kadir Öztaş, Yunak Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fatih Yıldırımer, siyasi parti temsilcileri, daire ve kurum amirleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından tarihi seyri içerisinde Çanakkale’de yaşanan savaşı, tarafların orantısız güçlerine rağmen yapılan kahramanlıkları ve bu zaferin arkasındaki iman gücü ile vatan sevgisini Mehmet Akif Ersoy’un dizeleriyle zengin görsel sunumuyla anlatan Prof. Dr. Karabulut, Çanakkale Savaşı’nda Konya’dan Sivas’a, Balıkesir’den Kastamonu’ya o yıl mezun veremeyen liselerden, öğretmen okullarından söz ederek 15’liler türküsünün on beş yaşında cepheye giden bu gençlere yazıldığını da ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karabulut, İstanbul’daki Tıbbiyenin 2 bin 500 öğrencisinin Çanakkale’de şehit olduğunu ve okulun 1921’de mezun veremediğini belirterek bu savaşta 100 bin okumuş Türk insanının hayatını kaybettiğini söyledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, milli İradenin, 15 Temmuz günü Türkiye’yi parçalamak isteyenlere gerekli karşılığı verdiğini de belirterek, konuşmasının son bölümünde Mehmetçiğe yazdığı şiirleri okuyarak da katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Programın sonunda ayrıca Yunak MYO 2018-2019 öğretim yılı güz döneminde yüksek onur ve onur derecesi alan öğrencilere protokol tarafından belge ve hediyeleri takdim edildi.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09 iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr