23.04.2019

'Bahara Merhaba' Sergisinin Açılışı Gerçekleştirildi
Yayın Tarihi: 22.03.2019 15:33:00

Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisinde Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinin “Bahara Merhaba” isimli Plastik Sanatlar Sergisi’nin açılışı Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka,  Rektör Danışmanı Prof. Dr. Tahir Balevi, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Osman Tugay, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Dalkıran tarafından gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Bugün Nevruz 21 Mart önemli bir gün özellikle güney kuzey yarım kürede Türk ve İslam coğrafyasını kuşatan bu kuşak boyunca kutlanan bir bayram. Kültürel bir hadise bunu böyle bilelim. Kültürümüzün derinliklerinde yer alan kökleri çok geçmişe dayanan ama dalları bugüne kadar gelen ve geleceğe kadar devam edecek bir günü yaşıyoruz. Kültür toplumları bir arada tutan önemli faktörlerden birisidir. Bu açıdan önemsememiz, canlı tutmamız ve yaşatmamız gerekiyor. Güzel Sanatlar Fakültemiz bizim medar-ı iftiharımız sizlerin başarıları bizleri mutlu ediyor ve gerçekten gündemde tutuyor. Üniversiteler arasında bize ayrı bir yer kazandırıyorsunuz. Bu sergi için emek sarf eden, eser ortaya koyan tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir de “Şüphesiz biz yalın bir dünyadan çıktık. Orta Asya’nın bozkırlarında yağmuru dinleyerek, altında ıslanarak, rüzgârının ıslığını duyarak, mehtabı seyrederek, yıldızları ellerimizi uzatsak avuçlayacağımız kadar yakınımızda görerek çeşitli duygular besledik daha sonra çağıl çağıl akan ırmakları nehirlerin kenarına yerleştik. Deniz dalyalarının hışırtılarıyla beslendik ve bu sanatsal duygularımızı daha da geliştirdik. Bugün kendine has Türk sanatı olarak da dünyaya hakikaten hüsnü hat sanatını hediye ettik. Fakat biz sadece Hüsn-ü Hatı, minyatürü, Çini’yi değil, bugün zevkle seyrettim plastik sanatları da maharetle işleyen bir millet kıvamına geldik bir sanatsal anlayışa ulaştık bu anlamda bu sergiyi fevkalade önemsiyorum” diye belirtti.

Serginin küratörlüğünü yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Resim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Dalkıran Selçuk Üniversitesinin 44. Kuruluş yıldönümüne ithafen 44 öğretim elemanı tarafından hazırlanan 44 eserin sergide yer aldığını belirtti.

Açılışı yapan protokol üyeleri sergilenen eserleri inceledi.Ardından Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin tarafından AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir'e hediye takdim edildi. Sergi 31 Mart tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09 iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr