23.07.2019

'Ateizm ve Deizmin Sorularına Cevaplar' Konulu Program Yapıldı
Yayın Tarihi: 18.03.2019 14:43:00

Selçuk Üniversitesi Akıl Teri Tefekkür Topluluğu tarafından “Ateizm ve Deizmin Sorularına Cevaplar” konulu program gerçekleştirildi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleşen programa; Selçuk Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Hacı Ahmet Şimşek, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Caner Taslaman, Acıbadem Üniversitesi Öğretim Üyesi Emre Dorman, Acıbadem Üniversitesi Öğretim Üyesi Alper Bilgili, Topluluk Akademik Danışmanı Doç. Dr. Murat Arıcı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

İnternetin gelmesiyle İslam hakkında birçok farklı fikirlerin ortaya çıktığını ifade eden Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Caner Taslaman, “ Ateizm ve deizm bir yükselişte mi değil mi bunu gösteren istatistikler ve grafikler çok fazla yok. Benim kendi sosyolojik analizim olarak da şöyle bir durum var. Özellikle internetin gelmesiyle İslamla ilgili birçok farklı fikirler İslam’ın tüm ötekileriyle karşılaştım. Ateizm, Agnostisizm, Deizm bunlar birbirleriyle ilişkililer ve yükseliyorlar” dedi.Acıbadem Üniversitesi Öğretim Üyesi Emre Dorman, “Allah’a inandığını söyleyen ya da Müslüman olduğunu ifade eden insanların önemli bir kısımlarının hayatına baktığımızda Allah’a inandığını söylemesine rağmen Allah’a inanıyormuş gibi ya da İslam’a inandığını ifade etmesine rağmen sanki Müslüman değilmiş gibi ya da İslam dininin ilkelerini dikkate almıyormuş gibi yaşam sürdüklerini gördüğümüzde acaba kendisini Müslüman olarak tanımlayan insanların bir kısmını pasif ateist veya pasif deist olarak görülebilir mi? Gibi sorularda insanın aklına geliyor” şeklinde konuştu.

Acıbadem Üniversitesi Öğretim Üyesi Alper Bilgili de “İslamofobi terörü besliyor. Terör de islamofobiyi besliyor. Bugün Yeni Zelanda da bir hekim ‘aslında Müslümanları ülkemize almasaydık böyle bir terör eylemi olmazdı’ diyerek Müslümanları suçladı. Yani bugün bile Müslümanlık suçlu ilan edilebiliyor. Bu kadar irrasyonel davranılabiliyor. Biz çok rasyonel miyiz hayır bizde değiliz. Biz Müslümanlar olarak maalesef çok akılcı değiliz. Akıl iyidir bir Müslüman’ın çok korkması gereken bir nimet değildir” diye düşüncelerini belirtti.Program soru-cevap eşliğinde devam etti.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09 iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr