24.08.2019

Polonya'da Hain Saldırı Sonucu Şehit Olan Furkan Kocaman Son Yolculuğuna Uğurlandı
Yayın Tarihi: 15.03.2019 17:29:00

Erasmus Değişim Programı kapsamında gittiği Polonya’nın Wroclaw şehrinde bir alışveriş merkezinde uğradığı hain saldırı sonucu hayatını kaybeden Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler 2. sınıf öğrencisi Furkan Kocaman (21), memleketi Konya’da son yolcuğuna uğurlandı.

Furkan Kocaman için düzenlenen cenaze törenine; Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Vali Cüneyit Orhan Toprak, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, Konya Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Konya Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,  Konya Protokolü, Konya Milletvekilleri, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara, SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özdemir Koçak, Konya Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Selçuk Üniversitesi Genel Sekreteri İbrahim Halıcı, Erasmus Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Abdülkadir Gölcü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ay, dekanlar, akademisyenler, ailesi ve sevenleri katıldı.

Furkan Kocaman'ın cenazesi ilk olarak baba evine götürüldü. Helallik alınırken gözyaşlarını tutamayan baba Celalettin ve anne Ayşegül Kocaman, yakınları tarafından teselli edildi. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, aileye başsağlığı dileyerek üzüntülerini paylaştı. Furkan Kocaman’ın okul arkadaşlarının da hazır bulunduğu cenazeye katılan 3 bin kişi cami avlusunu doldurdu. Kocaman, Külahçı Camiinde, Cuma namazına müteakip İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu’nun kıldırdığı cenaze namazının ardından Hacı Fettah Mezarlığında toprağa verildi.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09 iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr