26.06.2019

'Beslenme ve Diyetetik Bakış Açısından Atiker Konyaspor Futbol Kulübü' Konulu Program Gerçekleştirildi
Yayın Tarihi: 14.03.2019 15:16:00

Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Topluluğu tarafından “Beslenme ve Diyetetik Bakış Açısından Atiker Konyaspor Futbol Kulübü” konulu program gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi Müze Binasında gerçekleşen programa; Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi ve Topluluk Akademik Başkanı Muhammet Ali Cebirbay, Atiker Konyaspor Futbol Takımı Diyetisyeni Emre Göktepe, Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nazan Aktaş, Doç. Dr. Didem Derin, Dr. Öğr. Üyesi Ebru Bayrak, Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Topluluğu Başkanı Muhammed Emek, topluluk üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi ve Topluluk Akademik Başkanı Muhammet Ali Cebirbay, “Sporun içerisinde hentbol, basketbol, bisiklet, yüzme profesyonel yapılan sporların her birinin beslenme ve diyetetik olarak ayrı ayrı irdelenmesi gerekir. Mesela vücut geliştirme bu konular tamamen artık birbirinden farklı zaten bilindik bir trend var diyetetikte zayıflama merkezleri ya da fitness salonlarında diyetisyenler daha çok istihdam alıyor ya da kendileri açıyor, ortaklık kuruluyor farklı birliktelikler oluyor ama profesyonel sporculuğun diyetisyenlik bakış açısı çok daha farklı. Topluluğumuzdaki amaçta bu tip noktalara farkındalık oluşturabilmek. Aranızdan çok güzel diyetisyenler çıkacağına eminim” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Atiker Konyaspor Futbol Takımı Diyetisyeni Emre Göktepe, sporcu beslenmesi, egzersiz sonrası kas protein döngüsü, maç günü menüsü ve sporcunun tüketmesi gereken protein ve karbonhidrat bilgisini hazırladığı sunum ile aktardı.

Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nazan Aktaş tarafından Emre Göktepe’ye teşekkür belgesi takdim edildi.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09 iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr