26.06.2019

Rektör Şahin, Tıp Bayramı Programına Katıldı
Yayın Tarihi: 14.03.2019 14:32:00

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen “14 Mart Tıp Bayramı” programına katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen “14 Mart Tıp Bayramı” programı, Mevlana Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Programa; Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Konya Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğg. Hasan Kaymaz, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Ercan Yaşin, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Kurum Müdürleri, Oda Başkanları, il sağlık çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, insanlar açısından dünyanın her yerinde sağlık ve eğitimin önemli olduğunu vurguladı. Doktorluk mesleğinin evrensel olduğunu ve her yerde kabul edilebilir bir meslek olduğuna dikkat çeken Vali Toprak, mesleğin insanlara sevgiyle yaklaşıldığında yapılabileceğini dile getirdi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Tıp eğitiminde gerçekten çok başarılıyız. Çünkü ülkemizdeki yükseköğrenimle diğer alanlardan farklı olarak usta çırak ilişkisinin devam ettiği ve bütün bozulma müdahalelerine rağmen bu geleneğin sürdüğü bir alan olarak çok iyi hekimler yetiştirmekteyiz. Bununla birlikte ülkemizin son dönemlerde yaptığı sağlık alanlarındaki yatırımlar hizmet kalitesini arttırmıştır. Vatandaşlara sağlık hizmetlerini ulaştırmanın yolunu açmıştır. Ve sağlık hizmeti tüm yerlerde yaygınlaştırılmıştır. Bu gerçekten büyük bir yatırım ve bütçeyi gerektirmektedir. Bu konuda emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm sağlık bakanlarımıza ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Sağlıkta şiddet günümüzde giderek büyüyen veya büyütülen bir sorun haline gelmiştir ve asla kabul edilemez. Ancak sağlıkta şiddeti, sağlık hizmeti sunan biz hekimlerle vatandaşlarımız arasına bir duvar örer gibi propaganda getirmek büyük bir tehlike sarf etmektedir” dedi.

Program Türk Halk Müziği dinletisiyle son buldu.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09 iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr