19.03.2019

SÜ'de AVİCENNA Diş Bilim Topluluğu I. Ulusal Öğrenci Sempozyumu
Yayın Tarihi: 12.03.2019 14:19:00

Selçuk Üniversitesi Avicenna Diş Bilim Topluluğu tarafından düzenlenen, ‘I. Ulusal Öğrenci Sempozyumu’ gerçekleştirildi.

Sempozyuma, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kara, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara, Avicenna Bilim Topluluğu Danışmanı Tıp Fakültesi Başhekim Yrd. Doç. Dr. İlhan Çiftçi, akademisyenler ve 31 üniversite katılım sağladı.

Değişimin önemini vurgulayan Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kara, “Biz sadece bir kişiyi değiştirdiğimiz takdirdeki o da kendimiziz. 1/8 milyarlık bir değişim. 10 kişi değişirsek 1/800 milyonluk bir değişim. Aslında değişimin ve değiştirmenin bu kadar kolay olduğunu düşünebiliriz. Biz bu anlamda kendimizden başlayarak ne kadar çok gayret edersek, dünyayı değiştirmenin de o kadar kolay olduğunu anlayacağız. Söylediğim kadar kolay değil tabi, biraz gayret etmek gerekiyor. Biraz emek vermek gerekiyor.” dedi.

Hiçbir zaman gayret etmekten vazgeçmememiz gerektiğini belirten Doç. Dr. Fatih Kara, “Biz bazı şeyleri yaparken genel manada toplum olarak çok aceleciyiz. Gayrette biraz eksikliğimiz var. Biz hiçbir zaman için gayretimizden vazgeçmeyeceğiz, hiçbir zaman için inancımızı kaybetmeyeceğiz. Bir kişiyi değiştirdiğimiz zaman milyarda bir de olsa toplumu değiştirdiğimizi, dünyayı değiştirdiğimizi düşüneceğiz ve o inançla hareket edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“HAYALLER BİLİMDEN DAHA DEĞERLİDİR”

Hayallerin bilimden daha önemli olduğunu ifade eden SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara, “Ancak hayalleri olanlar ileriye doğru gidebilirler. Hayal bilimden daha değerlidir denir. Çünkü bir hayal binlerce bilimin oluşmasına katkı sağlayabilecek yeni ortamlar oluştururlar. Böyle olunca çalışmadan önce hayal etmenizi hayal ettiklerinizi gerçekleştirebilmek için canla başla çalışarak gayret etmenizi bu gayretiniz sonucunda hedefe ulaşabilmek için çok yoğun bir çalışma içerisine girmenizi bekliyorum” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Hüseyin Kara, hayatımızın uzunluğundan çok genişliğinin artırılması gerektiğini dile getirerek, ”Ömrümüzün uzunluğu ile ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Çünkü onun sınırlı olduğunu biliyorum. Ama ömrümüzün uzunluğunu değil de genişliğini istediğimiz kadar genişletebilmenin bizlerin elinde olduğunu lütfen aklınızdan çıkartmamanızı, hasseten hatırlamanızı hatta bunu çok değerli bir bilgi olarak düşünüp ona göre hayatınızı devam ettirmenizi diliyorum.” diye konuştu.

Sempozyumun hazırlanma sürecini anlatan Avicenna Bilim Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. İlhan Çiftçi, 4 ay önce Avicenna Diş Topluluğundaki arkadaşlar geldiler. Dediler ki, hocam biz sempozyum düzenlemeyi planlıyoruz ne dersiniz? Tabii düzenleyin dedim. Sonra düşündüm dedim ki bunlar nasıl olsa bu organizasyonun ne kadar zor olduğunu bilmiyorlar vazgeçerler. Aradan belirli bi dönem geçti. Geldiler, hocam biz sempozyumu organize ettik sizde konuşma yapacaksınız değil mi dediler. Arkadaşların ne kadar zorlanarak bu işi götürdüklerini tahmin edebiliyorum. Hakikaten çok da güzel organize etmişler. Ellerine sağlık. Bu kadar yoğun ders programı, bu kadar yoğun çalışma içerisinde böyle bir organizasyonu tamamlamaları gerçekten bizim göğsümüzü kabarttı.” ifadelerine yer verdi.

SÜ Diş hekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sema S. Hakkı “Borik Asitten Gargara Üretimi”, SÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Salih Maçin, “Akılcı İlaç Kullanımı”, Prof. Dr. Aslıhan Üşümez “Dental Lazer Uygulamaları”, Dr. Eyüp Çelik “Estetik Diş Hekimliği”, Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Adil Başman ”Temel İmplantoloji”, Dr. Dt. Yalçın Ergir, “Diş Hekimliğinden Düş Hekimliğine” konularıyla ilgili sunum gerçekleştirdiler. Program Uzm. Dt. Yunus Akalın’ın söyleşisiyle sona erdi.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09 iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr