19.03.2019

Selçuk'ta Radyologlara Kardiyak Görüntüleme Eğitimi Verildi
Yayın Tarihi: 12.03.2019 09:54:00

Türk Radyoloji Derneği, Türkiye’de ilk kez bu yıl Antalya’da Ulusal Radyoloji Kongresi sırasında derneğin Kardiyovasküler Alt Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Yahya Paksoy öncülüğünde "Kardiyovasküler Görüntüleme Diploması" kursu düzenledi

Teorik eğitimleri 4 gün boyunca kongrede tamamlanan eğitimin pratik uygulamalarının Konya, Ankara, İstanbul, İzmir, Samsun ve Erzurum’da yapılmasına karar verildi. Böylece yurtdışına gidip alınması gereken eğitimler ülkemizde başarıyla gerçekleştirilerek ve eğitilenler de sertifikalanmış oldu.Kursun teorik kısmındaki sınavdan başarılı olan 60 kişi pratik uygulamaya katılmaya hak kazandı. Bunlardan 15 kişi Konya’yı tercih ederek 2 gün boyunca Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dâhili Tıp Bilimleri Bölümü Radyoloji A.B.D. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yahya Paksoy ve Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Koplay’dan pratik uygulamalı eğitim aldılar. Kursa değişik şehirlerden Radyoloji uzmanları ve Radyoloji öğretim üyeleri katıldı.

Kardiyovasküler görüntüleme dünyada yeni gelişen ve kalp ve damar görüntülemesinde önemli bir tıp alanıdır. Kalp kası hastalıkları, kalp damarlarının kansız görüntülenmesi, ailesel kalp hastalıklarının erken tanısı ve ani ölümlerin önlenmesi, doğustan kalp hastalıklarının erken tanısı ve ameliyat sonrası kontrolleri gibi önemli görevler üstlenmektedir.Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi bu konuda dünyada olan gelişmeleri yakından takip etmekte ve dünya tıbbının gerisinde kalmamaktadır. Avrupa’da yapılan hemen hemen her tetkik Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinde de yapılabilmektedir.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı bu konuda Avrupa Radyoloji derneğinin sayfasında bu eğitimi almak isteyenlere eğitim merkezi olarak referans gösterilmektedir ve Anabilim dalı Başkanı Prof. Dr. Yahya Paksoy un yakın zamanda aldığı " Avrupa Kardiyovasküler Radyoloji Diploması" da bulunmaktadır. Prof. Dr. Paksoy’un bunun yanında ayrıca "Avrupa Pediarik Nöroradyoloji Diploması" (çocuk beyin-omurilik hastalıkları görüntüleme) da bulunmaktadır.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim dalı,  Prof. Dr. Paksoy ve Prof. Dr. Koplay öncülüğünde ülkemizde ve Avrupa’da saygın yerini almış ve bu tecrübelerini ülkemiz radyologları ile paylaşmakta hem kendi hastalarına hizmet ederken hem de diğer hastane ve şehirlerdeki meslektaşlarını eğiterek ülke tıbbına katkı sağlamaktadır. Bu sayede yabancılara eğitim için ödenecek yüzbinlerce dolar ülkemizde kalmaktadır.Kurs programının ilk kez yapılması ve duyurunun ilgililere geç ulaşması nedeniyle katılamayanlardan yoğun istek olduğunu belirten Prof. Paksoy en kısa sürede düzenlenecek kurslarla bu konuda eksik olan eğitim eksikliğinin yakın zamanda giderileceğini ve ülkemizde bir standardizasyonun sağlanacağını söyledi.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09 iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr