19.03.2019

SÜ'de Deprem Eğitimi ve Tatbikatı Yapıldı
Yayın Tarihi: 11.03.2019 16:20:00

Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı Deprem Eğitimi ve Tatbikatı Selçuk Üniversitesi Kadınhanı Faik İçil Meslek Yüksekokuluna gerçekleştirdi.

Kadınhanı Belediyesi Kültür Merkezinde yapılan eğitime Kadınhanı Kaymakamı Osman Güven, Kadınhanı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, Kadınhanı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Güneş, Kadınhanı Faik İçil MYO Müdürü Prof. Dr. Uğur Uslu, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Dr. Fuat Başçiftçi ve Öğr. Gör. Hasan Uzun, Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Kadınhanı İtfaiye Amirliği, öğretmenler, öğrenciler ile eğitim tatbikatını gerçekleştiren Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencileri katıldı.

Eğitim tatbikatının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kadınhanı Faik İçil MYO Müdürü Prof. Dr. Uğur Uslu, “Dünya’nın oluşumundan beri, sismik yönden aktif bulunan bölgelerde depremlerin ardışıklı olarak oluştuğu ve depremler sonucunda milyonlarca insan ve barınak yok olmaktadır. Bilindiği gibi yurdumuz dünyanın en etkin deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunmaktadır. Geçmişte yurdumuzda birçok yıkıcı depremler olduğu gibi, gelecekte de sık sık oluşacak depremlerle büyük can ve mal kaybına uğrayacağımız bir gerçektir. Deprem Bölgeleri Haritasına göre, yurdumuzun %92 sinin deprem bölgeleri içerisinde olduğu, nüfusumuzun %95 inin deprem tehlikesi altında yaşadığı ve ayrıca büyük sanayi merkezlerinin %98 i ve barajlarımızın %93 ünün deprem bölgesinde bulunduğu bilinmektedir. Yeterli bilgi ve tecrübelerimizi doğru uygulayarak depremin etkilerini en aza indirebiliriz. Ülkemizde her geçen gün bu konuda daha bilinçli bireyler yetiştirmeliyiz. Bu da elbette daha çok çalışmayla olacaktır. Depremi önleyemezsiniz ama alınacak tedbirlerle vereceği zararları azaltabiliriz şeklinde konuştu.

Programın sonunda Eğitim amiri Yılmaz Nikbay’ın gözetiminde Kadınhanı Faik İçil MYO Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencileri ile İtfaiye ekipleri tarafından eğitim tatbikatı gerçekleştirildi.

Eğitim Tatbikatının sonunda Protokol üyeleri tatbikatı gerçekleştiren öğrenci ve İtfaiye ekibiyle hatıra fotoğrafı çekiminde bir araya geldi.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09 iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr