25.06.2019

Selçuk Üniversitesinde Kadınlar Günü Kutlandı
Yayın Tarihi: 11.03.2019 10:53:00

Selçuk Üniversitesi AFROKONYA Öğrenci Topluluğu tarafından kadınlar gününü kutlamak amacıyla program düzenlendi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezinde düzenlenen programa; Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, AFROKONYA Başkanı Younus Adosati, AFROKONYA Başkan Yardımcısı Faduma Sahra Husseinsalad ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşması yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut “ Bugün dünya kadınlar günü. Diri diri toprağa gömülen kız çocuklarının ayağının altına cennet annelerin ayaklarının altındadır diyen, cenneti seven bir mensubiyetin evlatları olarak buradayız. Biz inanıyoruz ki erkekler adam olsa kadınlara her gün 8 Mart. Daha müreffeh daha kendi iradesiyle kendi vatanlarına milletlerine hükmeden daha barışçı bir dünyada daha üretken ve mutlu nesillerin yetiştiği yerleştiği büyüdüğü serpildiği bir Afrika’yı ve bir dünyayı görmek istiyoruz. Bunun tohumunu atacak olan kadınlardır. Tüm kadınların önünde saygıyla eğiliyorum ” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut Somalili bir kadına yazdığı ‘Somalili Bir Kadının Hikayesi’ adlı şiirini okudu.

AFROKONYA Başkan Yardımcısı Faduma Sahra Husseinsalad “ Afrika’da kadın olmak aslında dünyanın her yerinde kadın olmak kadar zordur. Daha doğrusu bu zamanlar da gerçek insan olabilmek zordur değil mi? Bu zor olan meseleyi layıkıyla yerine getirebilmiş, gerçek insan olabilmeyi başarabilmiş kardeşlerimizin var olduğunu bilme umuduyla konuşmama şöyle devam etmek istiyorum. Kadın toplumu oluşturun en büyük halkadır. Kadının yok sayıldığı bir toplumu belirli ölçütler çerçevesinde değerlendirmek mümkün değildir. Kadın toplumun içindeyse o toplum medenidir, o toplum ileridir. Kadın toplumun içindeyse o toplum, toplum gibi toplumdur. Sözün özü kadınlar bu dünyada ki mutluluğun tek sebebidir” dedi.

Program şiir dinletisi, ülkelerin geleneksel kıyafet defilesi, şarkılar, tiyatro ve dans gösterileri ile devam etti.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09 iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr