26.06.2019

SÜ Turizm Fakültesi'nde Şivlilik Kutlandı
Yayın Tarihi: 07.03.2019 15:34:00

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Ateşbaz Gastronomi ve Sağlık Turizmi Topluluğu tarafından Şivlilik etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında öğrencilere bin 500 adet şivlilik ikramında bulunuldu.

Turizm Fakültesi Öğrenci Girişinde düzenlenen etkinliğe; Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, Topluluk Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Erbay akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, “Şivlilik Konyamızın en güzel adetlerinden bir tanesi, üç ayların başlangıcı. Regaip Kandilinin olduğu güne denk geliyor 1 gün öncesi çocuklar kandiller yakıp, sokaklara çıkarak üç ayların başlangıcını sevinçle kapı kapı dolaşarak çikolata, şeker gibi hediyeler alarak bugünü kutluyorlar. Şivlilik kelimesinin anlamı kökeni tam olarak bilinmiyor ama Konya’ya özgü kullanılıyor. Dolayısıyla Konya olarak geleneksel kültürümüzü dini üç ayların başlangıcı olarak Regaip kandilimizin başlangıcını haber veren bu günü kültür ve turizm adına etkin bir şekilde değerlendirmek istiyoruz. Fakültemizin Ateşbaz Gastronomi ve Sağlık Turizmi Topluluğundaki arkadaşlarımız sağolsunlar hazırlıklarını yaptılar. Öğrencilerimizle birlikte kutlamış olduk. Geleneksel kültürel değerlerimizi öğrencilerimizle birlikte meşale meşale geleceğe taşımak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Topluluk Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Erbay ise ,“Programı düzenleme amacımız, Konya’nın kültürel bir değeri olan Regaip Kandili ve mübarek üç ayların başlangıcında özellikle çocuklara, halka yapılan şivliliği özellikle Konya dışından gelen öğrencilerimize tanıtmak. Bu amaçla bilgi edinme broşürleri de bastık. Amacımız, ikramlarla beraber bu hazırlamış olduğumuz tanıtım broşürleriyle Konya dışından gelen öğrencilerin bilinçlenmesini sağlamak. Bu kültürel değerin farklı şehirlere de aktarılmasını sağlamak” dedi.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09 iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr