25.06.2019

SÜ Ilgın Meslek Yüksekokulu Öğrencilerine Burs Desteği
Yayın Tarihi: 06.03.2019 14:48:00

Selçuk Üniversitesi ile Ilgın Kalkınma, Tanıtma, Kamu Hizmetlerini ve Eğitimi Destekleme Derneği arasında başarılı öğrencilere burs vermek amacıyla protokol imzalandı.

Ilgın Kaymakamlığında düzenlenen protokol törenine; Ilgın Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, Ilgın Belediye Başkanı Mehmet Karahan, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Ilgın İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılınç, Ilgın Ticaret Odası Başkanı Vehbi Özlen, Ilgın Ticaret Borsası Başkanı Lütfü Koç, Ilgın Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Selahattin Can, Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yazır, Konya Maden-iş Sendikası Şube Başkanı Yıldırım Beyazıt Çetin katıldı.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Türkiye’de örnek bir uygulamayı başlatıyoruz. Açık olan bütün programlarımıza ilk 5 sıradan yerleşen öğrencilerimize eğitim-öğretim süresi boyunca burs verilecek. Gerçekten Türkiye’de bir ilk ve örnek bir uygulama devamının geleceğini umuyoruz. Öğrencilerimizin tercihlerinin artmasında da büyük katkı ve fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Bu büyük bir fedakârlıktır. Bu fedakârlığı Ilgın halkı gösterdi. İnşallah karşılığını da fazlasıyla görecektir” şeklinde konuştu.

Ilgın Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu ise “İlçemizde Yüksekokulumuz epey sıkıntılı bir dönem geçirdi. Bölümler öğrenci yokluğundan dolayı kapatıldı. Hocamızın desteğiyle bu sene senatodan 10 yeni bölüm çıkartıldı. Biz de kendilerine söz verdiğimiz gibi Ilgın halkı ile birlikte Ilgın Sivil Toplum Örgütlerimizin başkanlarının da fedakârlıklarıyla birlikte derneğimizi kurduk. Derneğimiz aracılığıyla Yüksekokul öğrencilerimize burs vermeyi vaat ettik. Öğrencilerimize, başarılı oldukları sürece eğitim-öğretim hayatları boyunca söz konusu bursu Ilgın halkının desteğiyle sağlayacağız. İnşallah önümüzdeki dönemlerde Yüksekokulumuz doldukça üniversitemizin de desteğiyle yeni bölümleri de açıp burs vermeye devam edeceğiz. Buraya 4 yıllık Yüksekokul açılmasını arzu ediyoruz. Bütün Sivil Toplum Örgütleri, belediyemiz ve kaymakamlığımızla beraber ne geliyorsa elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

Programın sonunda Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’e hediye takdim edildi. Ardından 4 yıllık Yüksekokul yapılması planlanan bina da Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, protokolle beraber incelemelerde bulundu ve Ilgın Meslek Yüksekokul’unu ziyaret etti.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09 iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr