19.03.2019

Selçuk'ta "21'nci yüzyılın, Neden Mevlana Öğretilerine İhtiyacı Vardır?" Konferansı
Yayın Tarihi: 05.03.2019 13:34:00

Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Enstitüsü tarafından düzenlenen Dr. Syed Taghi Abedi’nin konuşmacı olarak katıldığı “21’nci yüzyılın, Neden Mevlana Öğretilerine İhtiyacı Vardır?” isimli konferans, Selçuk Üniversitesi Müze Binasında gerçekleştirildi.

Programa, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları, Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Prof. Dr. Hüseyin Kara, Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali Temizel, Dr. Syed Taghi Abedi, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Mevlana’nın önemli bir değer olduğunu kaydeden Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut katılımcılara, kendi yazdığı “…Gel” şiirini okudu.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara, “Yurt dışından ama gönül coğrafyamızdan gelmiş bazı kardeşlerimizin güzel Türkçe konuşmalarını görünce, sanki öğrendiğimiz Türkçeyi unutup, onların öğrendiği gibi tekrar güzel Türkçe öğrenmeyi çok arzu ediyoruz. Dolayısıyla yurt dışından gelmiş Türkçeyi bizden daha iyi konuşan, bu saygı değer misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Hz Mevlana’yı anlayabilen, anlamak için çaba sarf eden bu çabasını da ortaya koymuş yurt dışından gelmiş arkadaşlarımızı dinliyor olmak birçok yönden önemli. Hz Mevlana’yı her bir penceresinden farklı görebilen, farklı pencereleri birleştirerek resmi tamamlayabilen tamamlamış resimleri de bize sunabilen misafirlerimize bu ortaya koymuş oldukları çabalardan ve aktardıkları bilgilerden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Dr. Syed Taghi Abedi, “21’nci yüzyılın Neden Mevlana Öğretilerine İhtiyacı Vardır?” isimli konferansı gerçekleştirdi.

Program sonunda hediye takdiminde bulunuldu.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09  iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr