22.03.2019

SELÇUK TIPTA MİKROBİYATA PANELİ DÜZENLENDİ
TIP FAKÜLTESİ
Yayın Tarihi: 14.02.2019 14:58:00

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı Dönem 3 koordinatörlüğü tarafından Mikrobiyata temalı panel düzenlendi.

Panelin moderatörlüğünü üstelenen Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Salih Maçin, mikrobiyata alanında önemli bilgilere yer vererek yurtdışında yapmış olduğu çalışmalara değindi. Ülkemizde başlattığı projelerle de genç hekim adaylarına ışık tutan Dr. Maçin, sunumuyla öğrencilere oldukça değerli bilgiler aktardı.

Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pınar KARABAĞLI tarafından koordine edilen ve dönem 3 amfisinde gerçekleşen panelde, Tıp Fakültesi öğrencisi Fatma Hande Uğurlu, mikrobiyatanın tanımı, insan mikrobiyom projesi hakkındaki bilgileri içeren sunumunu gerçekleştirdi.

Konuşmacılardan Dönem 3 öğrencisi Yiğit Ata Öztürk sunumunda fekal mikrobiyata transpantasyonu nedir, hangi hastalıklarda tercih edilir, protokolleri nelerdir gibi konulara yer verirken, Tolga Yildirim ise mikrobiyota alanında tıp dünyasında yaşanan gelişmelere dikkat çekti.

Yoğun katılımın gerçekleştiği programa Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Şerefnur Öztürk, Başkoordinatör Prof. Dr. Onur Ural ve Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kamil Hakan Doğan katıldı.

Panel, Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kamil Hakan Doğan, Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Salih Maçin başta olmak üzere tüm panelistlere ve fakülte yönetimine teşekkür konuşmasıyla son buldu.