20.05.2019

Mevlana'nın Kültürel Mirası Konferansı Yapıldı
Yayın Tarihi: 11.02.2019 14:24:00

Mevlana’nın kültürel bir mirası olan eserlerinin tanıtımı amacıyla Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Enstitüsü ve Soroosh-e Mevlana Vakfı iş birliğinde “Mevlana’nın Kültürel Mirası” başlıklı konferans düzenlendi.

Selçuk Üniversitesi Müze Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara, Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali Temizel, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, Mehşed Üniversitesi öğretim üyesi Psikiyatrist Dr. Mohammad Reza Sargolzae, İran Soroosh-e Mevlana Vakfı Başkanı Maryam Moosavi, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Mevlana Kültürünün kazandırdığı güzelliklere bir kez daha şahit olabilmenin sevincini duyduğunu belirten Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara, “Sahip olduğumuz kültürün bizim tarafa doğru aktarabilmenin köklerini iyi kurabilmenin bizden kaynaklanan ve akan pınarı diğer taraflara duru, temiz ve arı bir şekilde gönderebilmenin sorumluluğu içerisinde yapılmış bu toplantıların son derece önemli olduğunu bu toplantılardan elde edilecek bilgilerinde gelecek kuşaklara aktarmasında son derece faydalı olduğunu düşünüyorum” dedi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara, konferansın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali Temizel’in yönetiminde Meşhed Üniversitesi öğretim üyesi Psikiyatrist Dr. Mohammad Reza Sargolzaee ve Soroosh-e Mevlana Vakfı Başkanı Maryam Moosavi Mevlana’nın eserleriyle ilgili hazırladıkları sunumlarını gerçekleştirdiler.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09 iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr