23.01.2019

'Gümrük Müşavirliği Mesleği ve Geleceği' Konulu Seminer Düzenlendi
Yayın Tarihi: 28.12.2018 15:58:00

Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi bünyesinde olan Uluslararası Ticaret Topluluğu tarafından “Gümrük Müşavirliği Mesleği ve Geleceği” ile ilgili bir seminer düzenlendi.

Seminere, İşletme Bölümü, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü ve Yönetim Bilişim Bölümü, Uluslararası Ticaret Topluluk Üye öğrencileri katıldı.  Seminerin konuğu Gümrük Müşaviri Mehmet Canbaz ve İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi ve İşletme Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Koçarslan tarafından öğrencilere Gümrük Müşavirliği mesleği ile ilgili olarak bilgiler verildi.Dr.Öğretim Üyesi Hüseyin Koçarslan yaptığı konuşmada gerek işletme fakültesinden gerekse Uluslararası Ticaret Bölümünden mezun olan öğrencilerin belirli sürede staj yaptıktan sonra önce gümrük müşavir yardımcısı sonra ise gümrük müşaviri olabileceklerini ve en az bir yabancı dili iyi konuşan elemanların dış ticaret yapan firmalarda iyi pozisyonlarda iş bulabileceklerini söyledi.

Gümrük Müşaviri Mehmet Canbaz ise şirketine gümrük müşavirliği için staj yapmak amacıyla müracaat eden öğrencilerin, hangi koşullara sahip olması gerektiğini, bu meslekte başarılı olmak isteyenlerin hangi vasıfları taşımasının ve nelerin yapılmasının gerektiğini anlattı.Gümrü Müşaviri Canbaz, mesleğin içinde bulunduğu durumdan ve gelecekteki konumundan söz ederek meslekte ilerlemek isteyen öğrencilerin öncelikle çok çalışması gerektiğinin önemini vurguladı.Konuşmaların ardından konuklar, öğrencilerin sorularını cevapladı. Konuşmacılara plaket ve hediye takdiminin ardından seminer son erdi.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09 iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr