22.01.2019

Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğrencilerinden Büyük Başarı
Yayın Tarihi: 28.12.2018 08:18:00

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından üniversite öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen 5. Geleneksel Resim yarışmasında Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencileri 9 ödül birden alarak büyük bir başarıya imza attı.

Üniversite öğrencilerine yönelik itfaiyeyi tanıtmak, sanat alanına katkı sağlamak, geleceğin ressamlarını desteklemek, değerlendirmek ve sanat eserlerini sergilemek amacıyla ‘Hayalindeki İtfaiye’yi Resimle’ temasıyla gerçekleştirilen yarışmada 15 eser başarıya layık görüldü. Yarışma kapsamında Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölüm öğrencilerden Şengül Eleyda Büyükyıldırım Birincilik, Mücahit Aydoğdu İkincilik ödülü alırken Ayşenur Celebe, Beyzanur Doğan, Burçin Gürbüz, Enes Alı Sağdıç, Erdoğan Paksoy, Fatma Gök ve Gizem İnel Mansiyon ödülü olmak üzere toplamda 9 ödülün sahibi oldu. Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Resim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Dalkıran, “Öğrencilerimiz Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Resim yarışmasında verilen 15 ödül arasından 9’unu alarak büyük bir başarı gösterdiler. Hepsini tek tek kutluyor başarılarının devamını diliyorum. Öğrencilerimiz ulusal ve uluslararası düzeyde birçok önemli yarışmada dikkat çekici ödüller almaktalar. Öğrencilerimizin bu başarıları elbette ki tesadüfi değil. Bölüm olarak oldukça çalışkan ve başarılı bir akademik kadroya sahibiz. Ayrıca fiziki açıdan da son derece donanımlı uygulama alanlarımız bulunmakta. Bu nedenle tüm öğretim elemanlarımıza ve bu süreçte bizlere olan destekleriyle başarılarımızda çok büyük katkıları olan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin hocamıza ve 2,5 yıl Dekanlığımızı yürüten Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Okka hocamıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09 iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr