23.04.2019

Ahmet Özhan, Konservatuvar Öğrencileriyle Bir Araya Geldi
Yayın Tarihi: 14.12.2018 11:40:00

Mevlana’nın 745’inci Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri çerçevesinde Konya’da bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Solisti Ahmet Özhan, Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen söyleşide öğrencilerle buluştu.

Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarıda gerçekleşen söyleşiye Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Dilek Zerenler, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Oğuz  Karakaya, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilerle meslek yaşamına dair tecrübelerini paylaşan Sanatçı Ahmet Özhan, hiç bir şeye tek bir açıdan bakmamak gerektiğini söyledi. Hayatın bir bütün olduğunu dile getiren Özhan, “Müzik bir varlığın ve o varlığın bir yaşantısı olan hayatın vazgeçilmez bir detayıdır. Müziğin bir yapılma sebebi olması lazımdır. Müzik için müzik yapmak, çok kısa ve dar bir düşünce biçimi olabilir. Onun yararlılığı önemli. O müzik bir varım aracı. Bu varım aracıyla beraber bizim öze doğru bir varımı gerçekleştirmemiz lazım. O zaman çok daha anlamlı olduğunu veya olacağını düşünüyorum” dedi.

“İNSAN ÖNCE KENDİSİNİN NE OLDUĞUNU ANLAMALI”

İnsanın önce kendi hakikatinin, varlığının ne olduğunu algılaması gerektiğini ifade eden Özhan, “Akıl oku kökünden türetilmiş olan yani bağlantı kurarak bir gerçeği kavrama anlamı taşıyan bunu temsil eden bir kelime. O zaman akıl sahibi bir insan önce kendisinin ne olduğunu anlamalı. Ben neyim denildiği zaman insanın kendi hakikatini, varlığının ne olduğunu algılaması icabet eder. Ve bu varlık içerisinde kendinin nasıl bir görev üstlendiğini, niçin var olduğunu veya var edildiğini düşünmesi gerekir. Bu varlık hayatı veya vücudu içerisinde müzik denilen frekansın neyi temsil ettiğini düşünmemiz ve araştırmamız lazım.” şeklinde konuştu.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09  iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr