23.01.2019

Fen Fakültesi'nde Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı
Yayın Tarihi: 07.12.2018 10:55:00

Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi 2018 Akademik Kurul Toplantısı gerçekleşti. Toplantıya Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara,  Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Küçüködük, akademisyenler katıldı.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara, “Ben üniversitemizin kuruluşuyla ilgili bir süreç değerlendirdiğimde hayırla yad ediyorum. Önce vatana millete hizmet etmiş emeği geçmiş, ülkenin kalkınmasında büyük katkılar sağlamış özveriyle koşturmuş herkesi hayırla yad ediyorum. Selçuk Üniversitesi Anadolu’nun önemli üniversitelerinden bir tanesi. Kurulduğu yıldan bu zamana sürdürmüş olduğu serüvenine bakınca büyük başarılara imza atmış büyük bir üniversite. Geçmişte olduğu gibi bugünde ülkeye destek verebilmenin ülkeyi kalkındırabilmenin sorumluluğuyla büyük çalışmalar yapabilen geniş akademik bir camiaya sahip, geçmişten gelen kültürünü benimseyerek ortaklaşa çalışmaları sürdürebilmeyi kabul etmiş çok değerli üniversiteler arasında bulunmaktadır. Bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasına verebileceği katkıları stratejisiyle belirleyebilmiş bunu da bir akreditasyon çerçevesinde yapabilmiş Anadolu’daki en önemli üniversite. Anadolu’da sıralamaya göre önde olan üniversitelerimizden bir tanesi. Bu vesileyle ülkemiz ve milletimiz adına emeği geçmiş bütün akademisyen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi, şuanda en büyük fakültelerden bir tanesi. Fakültenin büyüklüğü sahip olmuş olduğu öğretim üyesi sayısının yanında sahip olduğu yüksek kültürüyle de kaim bir fakülte” dedi.

Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Küçüködük ise,  fakültede bu zamana kadar yapılan faaliyetlere dikkat çekti. Öğrenci ve araştırama laboratuvarı sayılarının oldukça iyi olduğunu kaydeden Dekan Prof. Dr. Mustafa Küçüködük, bilimsel aktivite noktasında da başarılı olduklarını söyledi. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’in göreve başlamasıyla birçok sorunun çözüme kavuştuğunu belirten Prof. Dr. Küçüködük, “Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin’in göreve gelmesiyle, 3 yıllık zaman dilimi içerisinde,kadro konusundaki problemler çözüldü. Akredite olduk. Kısa süre içerisinde bunu başardık. Bu noktada da üniversite yönetimimizin destekleri oldukça büyük.  Engelli vatandaşlar için fakültemizde teknik anlamda bir alt yapı oluşturduk. Fakültemizin Kimya ve Matematik Bölümlerine dinlenme odaları yapıldı. Fizik ve Kimya Bölümlerimize 60’ar kişilik seminer salonunu kazandırılırken, yine birçok bölüme, bilgisayar ve biyokimya laboratuvarı açıldı. Öğrenci girişlerimiz ve güvenlik sistemlerimiz de bu süreç içerisinde yenilendi” diye konuştu.

Ayrıca Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından “Kimya, Sıvı-Sıvı Arayüz Elektrokimyası, Kateliz ve Yenilenebilir Enerji Alanlarında Oksijen İndirgenmesi, Hidrojen Üretimi, Geçiş Metal Nano Parçacıklarını içeren ucuz ve verimli katalizör geliştirilmesi” konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları nedeniyle “Teşvik Ödülü” alan Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İmren Hatay Patır ile 2018 yılı içerisinde seçkin dergilerde en çok bilimsel yayın yapan Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Zengin’e plaket takdim edildi.

Program karşılıklı soru-cevap eşliğinde son buldu.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09 iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr