19.12.2018

Selçuk'ta 'Şeflerin Deneyimleri' Söyleşisi Yapıldı
Yayın Tarihi: 14.11.2018 14:40:00

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Ateşbaz Gastronomi ve Sağlık Turizmi Topluluğu tarafından Süleyman Demirel Kültür Merkezinde “Şeflerin Deneyimleri” konulu söyleyişi programı düzenlendi.

Programa Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, Topluluk Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Öğr. Ü. Muhammet Erbay, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr.Gül Güneş, Somatçı FİHİ MA FİH Restaurant İşletmecisi Ulaş Tekerkaya, Grand Hotel Executive Chef Erçin Aksu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, şeflik ve ustalık mesleğinde işin mutfağında olmanın önemli olduğunu belirterek, “Selçuk Üniversitesi’nin mensubu olmaktan gurur duyuyoruz. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüzü Uluslararası alana açmaya çalışacağız” dedi.

Topluluk Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Muhammet Erbay,  “Gastronomi ve mutfak sanatları sanatı eğitimi önemli bir ayrıntı teorik ve pratik uygulama ile birlikte en iyi şeflerin bilgi ve tecrübelerinden de faydalanmaktır. Bu şekilde mezun olduğunuzda iş hayatına bir adım önde başlamış olacaksınız. Günümüzde uluslararası dolaşımın en kolay olduğu meslekler arasında aşçılık geliyor. Sizleri gelecekte sadece ülkemizde değil aynı zamanda Dünya’nın farklı köşelerinde de mutfak kültümüzün elçisi olmanızı istiyoruz” diyerek yabancı dile önem verilmesi gerektiğini de vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından Somatçı FİHİ MA FİH Restaurant İşletmecisi Ulaş Tekerkaya ve Grand Hotel Executive Chef Erçin Aksu’ya Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gül Güneş tarafından plâket takdim edildi. Şefler, mesleki deneyimlerini anlatarak öğrencilere tavsiyelerde bulundular. Program soru-cevap şeklinde devam etti.