17.11.2018

AKREDİTASYON ÇALIŞMALARI ÖĞRENCİ ÜYEMİZİN BAŞKANLIĞI İLE BAŞLADI
TIP FAKÜLTESİ
Yayın Tarihi: 09.11.2018 11:40:00

Fakültemiz, Tıp Eğitimi Programları Akreditasyonu Derneği (TEPDAD) tarafından, 2015-2021 yılları için 6 yıllığına Akredite edilmiştir.

2018 yılı Şubat ayında TEPDAD ekibinin yaptığı Akreditasyon Ara Değerlendirmesinde de fakültemiz olumlu rapor almıştır. Bundan sonraki Akreditasyon sürecinde de, fakültemiz &ldquoYıllık Gelişim Raporu&rdquo hazırlayarak, daha dinamik bir yapıda Akreditasyon gerekliliklerini yerine getirmeye devam edecektir.

Bu amaçla Fakültemizin Akreditasyon Kuruluna bağlı olarak bu yıldan itibaren, Akreditasyon çalışmalarını yürütmek  üzere, akreditasyon standart konu maddelerine göre, 9 ayrı grup oluşturulmuştur.

Her bir çalışma grubumuzda bir grup başkanı , öğretim üyelerimiz, araştırma görevlilerimiz, idari çalışanlarımız ve öğrencilerimiz görev almışlardır.

Fakültemiz öğrencileri, Akreditasyon çalışmalarına katılımda gönüllü olarak yoğun ilgi göstermektedirler. Öğrencilerimiz  Akreditasyon Kurulunda 9 kişi ile oy hakkı kullanarak temsil edilmekte olup, çalışmalarda görüş ve önerileri ile önemli katkılarda bulunmaktadırlar. Ayrıca Grup toplantılarında bazı toplantılarımıza başkanlık da yaparak çalışmaları yürütmektedirler.

Ayrıca fakültemizde, faaliyet gösteren toplam 18 adet Kurul ve Komisyonda  oy  hakkını da kullanarak toplamda 35 öğrencimiz üye olarak görev almaktadırlar.

Yine fakültemizde, üyelerini tamamı öğrencilerden oluşan ve başkanlığınıda öğrencilerin yürüttüğü &ldquoMezuniyet Öncesi Eğitim Öğrenci Kurulu&rdquo muz bulunmakta olup, toplantılarını periyodik olarak yaparak alınan kararları dekanlık yönetimine ve ilgili kurullara iletmektedirler.

8 Ekim 2018 tarihinde yapılan Akreditasyon Kurulu 1. Grup Toplantısı öğrencimiz Ömer Faruk Kırlar başkanlığında  İbni Sina Toplantı  Salonunda yapılmıştır.  Toplantı gündeminde olan 2018 yılında &ldquoAmaç ve Hedefler&rdquo konusunda Akreditasyon Gelişim Raporu hazırlık çalışmaları planlanmıştır