17.11.2018

Akademik Kurul Toplantısı
TIP FAKÜLTESİ
Yayın Tarihi: 31.10.2018 11:59:00

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi nde 2018 yılı Akademik Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı da fakülte nin stratejik planı, öğrenci hareketliliği, akademik kadro, eğitim-öğretim faaliyetleri ve hastaneyle ilgili çok sayıda konu değerlendirildi.

Toplantıya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz ile öğretim üyeleri katıldı.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin konuşmasında, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi&rsquonin organize ve disiplinli çalışmasıyla Türkiye&rsquonin en önde gelen fakültelerinden biri haline geldiğini ifade ederek, fakülteye yeni katılan öğretim üyelerine hoş geldiniz diyerek çalışmalarında başarılar diledi.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Fakülte Dekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş, Bu yıl 218 öğrencimiz fakültemize kayıt yaptırdı. Fakültemizin mevcudu her geçen sene artıyor. Yatay geçişlerle beraber toplam bin 315 öğrencimiz oldu. Yurt dışından da çok sayıda öğrencimiz var. Öğretim üyesi sayımızda da ciddi bir artış söz konusu. Yeni katılan arkadaşlarımızla birlikte toplam 193 öğretim üyemiz fakültemizde görev yapıyor. Fakültemiz 2002-2003 yılında ilk kez öğrencileri kabul etmişti. 2009 yılından itibaren bu binada eğitimi vermeye başlandı. 2009 yılında da ilk mezunlarını verdi. Şu ana kadar 10 dönemde toplamda 904 hekim arkadaşımız buradan yetişti ve milletimizin hizmetinde görevlendirildi diye konuştu

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Şerefnur Öztürk yaptığı sunumunda, &ldquoFakültemizde uyguladığımız eğitim modelimiz probleme dayalı, sistematik, öğrenci merkezli, seçmeli, entegre ve topluma dayalı bir eğitim modelidir. Türkiye&rsquode gelişim sınavı uygulayan 3 fakülteden biriyiz. Bu yılki gelişim sınavımıza tam 580 öğrenci katıldı ki bu gerçekten yüksek oranda bir katılım anlamına geliyor. Öte yandan çeşitli disiplinlerden 41 farklı seçmeli dersimizle de öğrencilerimizin vizyonunu genişletmeye devam ediyoruz. ifadelerini kullandı.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz, 2018 yılında hastane fiziki mekânlarında gözle görülür bir iyileştirme ve geliştirme sağladıklarını belirterek, 2018 yılında hasta ve hasta yakınlarına ücretsiz hizmet veren 96 yataklı Meliha Ercan Hasta Konukevi&rsquonin, 48 yataklı 3. Basamak Yoğun Bakım ile 18 yataklı Palyatif Bakım Merkezi&rsquonin hizmete girdiğini ifade etti. Başhekim Doç. Dr. Yılmaz, &ldquoBunların yanı sıra özel oda revizyonları, poliklinik ve otopark tadilat ve inşaatları, hastane altyapı, soğutma ve iklimlendirme çalışmalarını da tamamladık. Ayrıca 3000 kişiye hizmet veren yemekhane tadilatı yapım işi, Genel Cerrahi Yoğun Bakım ve Ek Hizmet Binası Projesi gibi çalışmalarımız da tamamlandı. dedi.