17.11.2018

Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Anlamlı Sergi
Yayın Tarihi: 28.10.2018 08:00:00

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim elemanları tarafından “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Anısına” ithaf edilen resim sergisinin açılışı yapıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesi sergi salonunda gerçekleşen sergiye Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Resim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ahmet Dalkıran, dekanlar, dekan yardımcıları, meslek yüksekokul müdürleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Serginin açılışında konuşan Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, “Güzel Sanatlar Fakültesi bizi onurlandırmaya devam ediyor. Hepiniz çok şanslısınız ki böyle bir fakültede bu amaca has yapılan mimarisi, atölyesiyle Türkiye’nin hakikaten alanında değer verilen yapıtlarını değerlendiren hocalarınızın eşliğinde eğitim alma imkânına kavuşmuş bulunuyorsunuz. Bu hepiniz için bir şans inşallah bu şansınızı en güzel şekilde değerlendirip fakültemizden güzel derecelerle çok şeyler öğrenerek mezun olursunuz” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut önce Necip Fazıl Kısakürek’ten ‘Anladım ki sanat Allah’ı aramakmış, marifet bu gerisi yalnız çelik çomakmış’ şiirini okudu. “Yürekten tuvale ince bir yol var. Renk renk desen desen aslını arar’  diyerek öğrencilere mesaj veren Prof. Dr. Karabulut,  “İnşallah siz o yolu bulursunuz.  Her bir renkte ve desende esasında yüreğinizden tuvale doğru giden yolun sizi götürmesi gereken yere ulaşırsınız. Sergide emeği geçen tüm hocalarıma teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Resim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ahmet Dalkıran ise, “Resim bölümü öğretim elemanlarınca ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Anısı’na gerçekleştirdiğimiz resim serginin açılışında bizleri, yalnız bırakmadığınız ve onurlandığınız için hepinize teşekkür ediyoruz. Önemli günlerde açtığımız sergilerle tabii ki sizlerin karşısına çıkıyoruz. Bu sergiler çok önemli özellikle Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde eğitimci olarak görev alırken bu sergilerle bizlerin neler yaptığını sizlerin ve çevremizin görmesini istiyoruz. Bu hem sizin gelişiminize katkı oluyor hem de dönüşleri çok güzel oluyor. 2007 yılında resim bölümü kuruldu. Fakültemizin, 8. mezunlarını 2017-2018 yılında verdik. Bu süreçte çok önemli yol kat ettik. Şu anda özellikle özel yetenek sınavları bunun bir göstergesidir. Özellikle son yıllarda Türkiye’de tercih edilebilirlikte ilk 3’e girebildik. Tabii ki bu sadece bizim bölümümüz değil, aynı zamanda fakültemizdeki tüm bölümlerin bizimle aynı düzeyde olduğunu da belirtmek isterim. Güzel bir fakültede eğitim alıyorsunuz. Bunu söylemekle de gurur duyuyoruz” diye konuştu.

“29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Anısına” resim sergisi 28 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09  iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr