17.11.2018

Selçuk'ta 'Hasta ve Çalışan Güvenliği Sempozyumu' Düzenlendi
Yayın Tarihi: 26.10.2018 12:08:00

Selçuk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından “Hasta ve Çalışan Güvenliği Sempozyumu” düzenlendi. Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sempozyumun açılışına Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Cerrahi ve Sterilizasyon Hemşireleri Derneği Başkanı Muhdedir Caner, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Uçkun Sait Uçan, bilim insanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, hasta ve çalışan güvenliğinin önemine dikkat çekti. Bu konuda gerekli önlemlerin baştan alınması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Karabulut, çalışanların sağlık ve yasal güvenliğinin temel unsur olduğunu vurguladı. Son iki senede belirli hastalıkların oranının arttığını söyleyen Prof. Dr. Karabulut, tedbirlerin alınması ve mevcut tedbirlerin arttırılmasının altını çizdi.

Selçuk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Uçkun Sait Uçan, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu hakkında bilgi verdi. Modern tıbbın olmazsa olmaz konusuna değinen Prof. Dr. Uçkun Sait Uçan, bu olguların ‘Dezenfeksiyon’ ve ‘Sterilizasyon’ olduğunu belirtti. Sempozyumların bir bilimsel sunum toplantısı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Uçan, “ Toplantının bir tarafında konunun uzmanları yer alırken diğer tarafında sizler olacaksınız. Sizlere tavsiyem, konuşmacılarımızı dikkatle dinlemenizdir” dedi.

Cerrahi ve Sterilizasyon Hemşireleri Derneği Başkanı Hemşire Muhdedir Caner, eğitimi her zaman önde tuttuklarını belirtti. Derneğin amaçlarından bahseden Caner, bilimsel düşünceyi ön planda tutarak ulusal ve uluslararası alanda mesleki yeterlilik ve akademik tanınırlık düzeyine ulaşmak olduğunu dile getirdi.

Ardından sempozyuma geçildi. 3 ayrı oturumda gerçekleşen panellerle, “Dezenfeksiyon ve Sterilizasyonda Doğru Bildiğimiz Yanlışlar” , “Hasta ve Çalışan Güvenliği Uygulamaları ve Yaşanan Sıkıntılar”, “Hastane Enfeksiyonlarında Ülkemizdeki Son Durum İyi Klinik Örnekler” konuları tartışıldı.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09  iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr